Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Calviño, sobre l’ampliació del Prat: “La pilota està a la teulada de la Generalitat, sempre estem oberts a parlar”

ACN Madrid.-La vicepresidenta primera i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha afirmat que el govern espanyol té una “posició coherent” sobre l’ampliació del Prat i ha assegurat que és la […]

Avatar
Agències 13/09/2021

ACN Madrid.-La vicepresidenta primera i ministra d’Afers Econòmics, Nadia Calviño, ha afirmat que el govern espanyol té una “posició coherent” sobre l’ampliació del Prat i ha assegurat que és la Generalitat la que “no la té molt clara o madura”. “La pilota està a la teulada del Govern, sempre estem oberts a parlar i a dialogar”, ha dit Calviño aquest dilluns al matí en una entrevista a Telecinco, en què ha remarcat que l’opinió de l’executiu espanyol sobre la qüestió és la que marca el president, Pedro Sánchez. Sobre la presència de Sánchez a la taula de diàleg, Calviño ha dit que és una decisió que ha de prendre ell i ha defensat que “el que és important no és tant qui hi va o qui no hi va” i ha dubtat que s’hi parli de l’ampliació de l’aeroport.

Calviño també ha celebrat que la Diada d’enguany s’hagi produït en un “ambient relativament tranquil” i “pacífic”, que veu “molt diferent del d’anys anteriors”. Segons la vicepresidenta, es deu al fet que “l’agenda positiva i de diàleg” de l’executiu espanyol està “avançant en la bona direcció”.Augmentar l’SMILa vicepresidenta ha defensat que “és moment de continuar amb l’augment” del Salari Mínim Interprofessional (SMI) per la “recuperació intensa del mercat laboral”, però ha insistit que s’ha de fer “sense posar en risc la creació de llocs de treball”. Calviño ha esperat que es pugui fer una “consulta formal” als agents socials aviat i ha esperat aconseguir el “màxim consens”. “La relació amb la CEOE i els sindicats és excel·lent”, ha dit.Pròrroga dels ERTOPreguntada per la pròrroga dels Expedients de Regulació Temporals d’Ocupació (ERTO), Calviño ha dit que és moment de fer una “transició” entre el sistema “de xoc” que s’ha implementat fins ara cap a un “sistema permanent”. En aquest sentit, la vicepresidenta ha dit que cal adaptar-los “a la realitat” i a la millora de la situació per propiciar la reactivació.Decret ajudesD’altra banda, Calviño ha explicat que el govern espanyol treballa en una modificació del decret d’ajudes a les empreses afectades per la crisi de la covid-19 que permetrà a les autonomies que van “més endarrerides” en les convocatòries poder-ne convocar “d’addicionals”.