Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Calviño diu que el PIB espanyol tindrà un “creixement molt fort” el 2021

ACN Brussel·les.-El govern espanyol preveu que el PIB augmenti “per sobre” del 10% en el tercer trimestre del 2020 i que tingui un “creixement molt fort” el 2021. En una […]

Agències 08/09/2020

ACN Brussel·les.-El govern espanyol preveu que el PIB augmenti “per sobre” del 10% en el tercer trimestre del 2020 i que tingui un “creixement molt fort” el 2021. En una intervenció al ‘Brussels Economic Forum’, Calviño ha assegurat que la pandèmia de covid-19 ha situat els estats europeus en un “moment sense precedents”, però ha remarcat que la “reobertura” començada el maig ha fet “millorar” la situació econòmica a Espanya. “Si continuem controlant el virus, confiem que el xoc tindrà forma de V asimètrica”, ha dit la vicepresidenta econòmica. D’altra banda, Calviño ha assegurat que el pla de reformes que Espanya ha de presentar per rebre els fons europeus per a la recuperació tindrà una “agenda ambiciosa” per implementar “processos de transformació”.

En la seva intervenció per videoconferència, la vicepresidenta econòmica ha dit que el pla espanyol se centrarà en impulsar la transició ecològica i digital, a més de la cohesió social i territorial i en reduir la desigualtat per gènere. “Intentarem tenir el màxim suport a casa”, ha dit la vicepresidenta sobre el pla de reformes. A més, Calviño ha assegurat que el govern espanyol està “determinat a actuar ràpid” per implementar els fons europeus. “Estem compromesos a fer el millor ús d’aquests fons”, ha subratllat la vicepresidenta, que també ha demanat que la recuperació econòmica no deixi de banda altres qüestions com la taxa digital o la unió bancària.