Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Calviño defensa la “confidencialitat” de les converses per a la fusió de CaixaBank i Bankia

ACN Brussel·les.-La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Nadia Calviño, ha defensat aquest dilluns la “confidencialitat” de les converses per a la fusió de CaixaBank i Bankia. “Quan s’està produint una […]

Avatar
Agències 07/09/2020

ACN Brussel·les.-La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Nadia Calviño, ha defensat aquest dilluns la “confidencialitat” de les converses per a la fusió de CaixaBank i Bankia. “Quan s’està produint una fusió, un dels elements fonamentals és la confidencialitat. Hi ha una enorme restricció d’informació”, ha dit Calviño després d’una reunió amb els eurocomissaris econòmics a Brussel·les. En les trobades, la vicepresidenta econòmica ha informat els eurocomissaris de “l’estat de les converses” per a la fusió i ha constatat “l’interès” per part de l’executiu europeu en “com es desenvolupa el procés”. “Suposa un primer pas per a la reestructuració del sistema financer que tant el BCE com la Comissió fa temps que demanen”, ha dit.

Pel que fa al paper del govern espanyol, Calviño ha dit que l’executiu espanyol “prendrà les decisions oportunes atenent a l’interès general, cosa que es concreta en maximitzar el valor de la part de l’Estat dins de l’entitat i en donar suport a l’estabilitat financera”. “Aquests són els principis que guiaran l’acció del govern”, ha assenyalat.