Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Calvet visita el complex logístic Chapelle International a París per conèixer projectes sobre mobilitat sostenible

ACN Barcelona.-El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha visitat aquest divendres el complex de logística intermodal Chapelle International a París en el marc d’un viatge per conèixer projectes […]

Avatar
Agències 13/09/2019

ACN Barcelona.-El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha visitat aquest divendres el complex de logística intermodal Chapelle International a París en el marc d’un viatge per conèixer projectes sobre mobilitat sostenible i logística. La visita s’emmarca també en la política de la Generalitat de trobar noves solucions per reduir la contaminació atmosfèrica a l’àrea de Barcelona. En aquest sentit, Calvet ha apuntat els reptes que genera el comerç electrònic i l’entrega immediata pel seu efecte directe en la contaminació urbana i ha assegurat que Chapelle International és “parlar de logística en majúscules, de transport sostenible i, per tant, de qualitat de l’aire i de salut de les persones.

El conseller ha viatjat acompanyat del secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, el president de Cimalsa, Enric Ticó, i el director general de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM); Pere Torres. Tots ells han conegut el projecte de Chapelle International, una plataforma logística multimodal creada a París per afrontar els reptes de la Distribució Urbana de Mercaderies (DUM) i la seva connexió amb el sistema ferroviari. El projecte integra transport ferroviari i última milla amb les cadenes de subministrament. En aquest sentit, Territori i Sostenibilitat ha recordat que el nou Pla director de mobilitat 2020-2025 que està elaborant l’ATM incorpora la DUM per primer cop. Calvet es reunirà aquesta tarda amb el director de l’Ile de France Mobilité i president de l’Associació d’Autoritats Metropolitanes del Transport (EMTA), Laurent Probst, per conèixer els projectes de descarbonització de la flota de transports i sobre l’aposta de París pels autobusos elèctrics i altres energies alternatives.