Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Calvet diu que estudiarà “possibles sancions” a Renfe per la manca de maquinistes

ACN Barcelona.-El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha assegurat aquest dijous que estudiarà “possibles sancions” a Renfe perquè opera menys trens per manca de maquinistes. En una sèrie […]

Avatar
Agències 17/12/2020

ACN Barcelona.-El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha assegurat aquest dijous que estudiarà “possibles sancions” a Renfe perquè opera menys trens per manca de maquinistes. En una sèrie de piulades, Calvet ha criticat la “deslleialtat” de Renfe, a qui ha acusat de no informar-los del problema i d’incomplir la circular de l’ATM que, en el marc de la pandèmia “estableix que si un operador no pot garantir el servei per baixes laborals, s’ha de comunicar”. “Ens prometen milers de milions d’euros en Rodalies però no són capaços de resoldre la manca de personal”, ha criticat Calvet, que també ha acusat Renfe de “deslleialtat”.

“Un cop més, la realitat retrat la manca de respecte cap als usuaris i el titular del servei”, ha afirmat el conseller de Territori, que ha convocat d’urgència a la companyia ferroviària a una reunió dilluns “per exigir explicacions”. Renfe ha alertat que aquest dijous i aquest divendres es poden produir retards i modificacions a diferents línies de Rodalies per la falta “puntual de maquinistes en el servei. La companyia ha explicat en un comunicat que té previst incorporar un centenar de nous maquinistes al servei però aquesta incorporació s’ha retardat pels impediments que la pandèmia ha provocat en els processos de formació. A més, les baixes relacionades amb la covid-19, principalment per ser contacte d’un positiu, estan obligant a suprimir “de forma selectiva” alguns trens de Rodalies. Renfe ha assegurat que treballa diàriament perquè aquestes alteracions siguin “les mínimes imprescindibles” per mantenir la millor oferta possible.