Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

CaixaBank i els sindicats acorden la creació d’una comissió tècnica per tractar la previsió social arran de l’ERO

ACN Barcelona.-CaixaBank i els sindicats han acordat la creació d’una comissió tècnica per tractar la previsió social arran de l’ERO anunciat fa tres setmanes i que afecta gairebé 8.300 empleats […]

Avatar
Agències 11/05/2021

ACN Barcelona.-CaixaBank i els sindicats han acordat la creació d’una comissió tècnica per tractar la previsió social arran de l’ERO anunciat fa tres setmanes i que afecta gairebé 8.300 empleats a tot l’Estat. Durant la primera reunió formal entre les parts, l’empresa també ha presentat la documentació que justifica la retallada de plantilla i ha anunciat que presentarà una proposta d’homologació de condicions durant els pròxims dies. Per la seva banda, els sindicats han reiterat el seu rebuig a l’ERO i han exigit una millora de les condicions de sortida per afavorir la voluntarietat. De nou, han qualificat d'”immoral” la reestructuració i han anunciat que establiran un calendari de reunions més intens a partir de la setmana vinent.

En la reunió d’aquest dimarts, els sindicats han insistit que la voluntarietat en aquest procés ha de ser “real i absoluta” i han exigit a CaixaBank que presenti unes condicions de sortida “coherents”. “La seva proposta és ridícula i insultant”, han apuntat.Per altra banda, també han demanat la retirada de les franges d’edat de l’ERO. Cal recordar que l’entitat vol que almenys el 50% de les sortides siguin de persones de menys de 50 anys. Els sindicats creuen que aquesta proposta és “inadmissible” perquè “xoca frontalment amb la voluntarietat”.Finalment, els representants dels treballadors han demanat més informació a CaixaBank en relació amb temes com la cessió d’una part de la plantilla a altres filials del grup, una mesura afecta vora 500 treballadors. La pròxima reunió entre les parts se celebrarà el dimecres 19 de maig.