Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Budó anuncia que el Govern recuperarà el PUOSC amb una aportació de 250 MEUR

ACN Barcelona.-El Govern recuperarà el Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC). Així ho ha anunciat la consellera de Presidència, Meritxell Budó, durant el ple del Parlament d’aquest dimecres […]

Avatar
Agències 10/04/2019

ACN Barcelona.-El Govern recuperarà el Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC). Així ho ha anunciat la consellera de Presidència, Meritxell Budó, durant el ple del Parlament d’aquest dimecres a la tarda. En una resposta a una interpel·lació del PSC-Units, la també portaveu de l’executiu ha qualificat de “fita històrica” que es rescati l’eina del PUOSC. El Govern treballa per una nova convocatòria per destinar les necessitats inversores del món local, amb una aportació de 250 MEUR, que es complementarà amb les diputacions.

El PUOSC té com a objecte les inversions en obres i serveis de competència municipal i, preferentment, les de caràcter mínim, adreçades a ens beneficiaris com els municipis, mancomunitats, comarques, entitats metropolitanes, consorcis locals i comunitats de municipis. Les convocatòries del PUOSC es financen amb les aportacions del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, que inclouen les provinents de l’Estat i les de les diputacions provincials. El PUOSC s’estructura en un programa general -on hi ha garantida una subvenció mínima- i uns programes específics de la Generalitat, i uns d’àmbit provincial. Actualment és vigent un programa específic per a despeses de reparació, manteniment i conservació.