Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Buch calcula que les obres del nou parc de Bombers de Seròs podrien començar el 2020

ACN Lleida.-El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha anunciat aquest divendres a Lleida que ja tenen preparat el projecte per a la licitació del nou parc de Bombers de Seròs, per […]

Avatar
Agències 12/04/2019

ACN Lleida.-El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha anunciat aquest divendres a Lleida que ja tenen preparat el projecte per a la licitació del nou parc de Bombers de Seròs, per un pressupost de 800.000 euros i que calcula que les obres podrien començar el 2020. Buch ha visitat aquesta tarda la Diputació de Lleida, on ha signat el llibre d’honor, i posteriorment s’ha reunit amb responsables del cos de Bombers, portaveus dels grups polítics de la Diputació i presidents dels Consells Comarcals de Lleida. Alguns dels temes que s’hi han tractat han estat la falta d’efectius i les millores laborals que reclama el cos. Pel que fa al primer punt, el conseller d’Interior culpa l’Estat de no permetre contractar nou personal i respecte al segon, prefereix no pronunciar-se fins diumenge, quan acaben les votacions sobre un nou conveni.

Seròs reclama un nou parc de bombers voluntaris des de fa anys i aquesta reivindicació va prendre especial rellevància l’estiu del 2016 quan l’actual edifici es va haver d’apuntalar pel seu mal estat de conservació. El nou parc de Bombers es construirà finalment en un solar d’uns 2.000 metres quadrats situat a l’avinguda de Fraga, després que els primers terrenys reservats per a aquest equipament es descartessin perquè la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) els va considerar zona inundable, la qual cosa va retardar la seva construcció, prevista inicialment pel 2018. Per altra banda, el projecte per una reforma integral i ampliació del parc de Bombers de Balaguer està més avançat i Buch ha apuntat que podrien començar les obres aquest 2019 amb un pressupost d’uns 440.000 euros. Pel que fa al parc de Bombers de la Seu d’Urgell, en què es preveu una reforma i ampliació de l’actual, Buch ha explicat que també s’hi està treballant però que encara es troba en fase inicial. Pel que fa a la falta d’efectius, Buch ha reconegut que durant molts anys no s’han fet promocions a causa d’una llei de l’Estat que no permet contractar nou personal, ha dit. Tot i això, ha recordat que la Generalitat, a través de la taxa de reposició, ha recuperat de tots els departaments 1.000 places de persones que s’han jubilat i que s’han destinat 750 a Mossos i 250 a Bombers. El conseller d’Interior ha afegit que seguiran amb aquesta estratègia, mentre el govern espanyol continuï prohibint contractar més personal, ha dit, i per tant, en 4 anys tindrien mil places de bombers cobertes. Això no vol dir, però, mil places de nova creació, ha puntualitzat, ja que moltes anirien destinades a cobrir jubilacions.Finalment, respecte a la millora de les condicions laborals que reclamen els Bombers des de fa temps, Buch ha preferit no pronunciar-se, de moment. Ha recordat que el cos de Bombers està en fase de votació d’un conveni laboral acordat amb els sindicats i que “diumenge tindrem la resposta i llavors ja farem o deixarem de fer”, ha conclòs.