Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023
Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023

Brussel·les obrirà la segona ronda de compres conjuntes de gas sota la seva plataforma el pròxim 26 de juny

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – Brussel·les posarà en marxa la segona ronda de compres conjuntes de gas sota la seva plataforma -Aggregate EU- el dilluns 26 de juny. Segons ha informat aquest divendres el vicepresident executiu de la Comissió Europea, Maros Sefcovic, les empreses disposaran de dues setmanes per presentar les seves demandes, ja que entre els dies 7 i 10 de juliol serà el torn dels proveïdors. Aquella mateixa setmana -abans del 16 de juliol-, la Comissió preveu posar en contacte oferents i demandants a través de la plataforma perquè aquests negociïn els contractes de forma individual. En una roda de premsa des de Brussel·les, Sefcovic ha celebrat “l’èxit” de les primeres entregues i ha reivindicat “el valor afegit” d’una actuació coral dels estats.

A banda de l’anunci sobre l’inici de la segona ronda, el dirigent eslovac ha assenyalat que les noves compres podran ser enviades entre l’agost del 2023 i el març de 2025 per tal que les indústries més intensives en energia puguin assegurar el subministrament a llarg termini.

Publicitat

En paral·lel, Sefcovic ha apuntat que la Comissió Europea té intenció de mantenir noves reunions amb proveïdors energètics de confiança per ampliar el nombre d’oferents a la plataforma. La pròxima serà aquest mateix dimarts 20 de juny, tal com ha detallat el mateix vicepresident executiu.

<strong>Un model d’èxit</strong>

En la mateixa intervenció, Sefcovic ha valorat de forma positiva la rebuda que ha tingut la plataforma de compres conjuntes, que a mitjans de maig va tancar la seva primera ronda. El nou mecanisme va rebre ofertes per més de 13.400 milions de metres cúbics de gas, per sobre els 11.600 milions de demanda que s’havien previst.

“El que es va crear com una mesura d’urgència ha acabat posant de manifest el valor afegit que genera Europa quan actua de forma conjunta”, ha defensat. “Donada la resposta del mercat, les compres conjuntes continuaran; l’èxit del model pot servir de precedent a llarg termini en altres àmbits com l’hidrogen o les matèries primeres”, ha afegit.

Si bé Sefcovic no ha especificat l’import dels contractes signats en les primeres entregues, ha assegurat que diversos països han tancat acords a uns preus “molt millors” respecte als que es mouen avui dia en el mercat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió