Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

Brussel·les aprova un pla d’Espanya per destinar 396 MEUR a rebaixar els impostos d’empreses amb gran consum energètic

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – La Comissió Europea ha aprovat aquest dilluns un pla del govern espanyol per destinar 396 milions d’euros a reduir els impostos sobre el consum d’electricitat d’empreses amb gran consum energètic. La iniciativa, que amplia un esquema anterior que va acabar al desembre, farà que 114 companyies que fa un ús intensiu d’electricitat obtinguin rebaixes d’entre un 75% i un 85% dels impostos per consum energètic, segons el risc d’exposició. En tot cas, la reducció aplicable no pot situar la taxa per sota de 0,5 euros el megawatt hora. L’objectiu del pla, apunta l’executiu comunitari, és que les empreses no deslocalitzin les seves activitats fora de la UE a causa d’aquests tipus d’impostos per anar a països amb polítiques climàtiques més laxes.

L’esquema aprovat per la Comissió Europea estarà en marxa fins al desembre del 2028 i les empreses beneficiàries hauran de portar a terme inversions en eficiència energètica, invertir almenys un 50% de l’ajuda en projectes de reducció en l’emissió de gasos d’efecte hivernacle o cobrir almenys un 30% del consum elèctric amb fonts renovables. A més, les companyies que obtinguin una reducció impositiva del 75% podran tenir una rebaixa més elevada si cobreixen almenys el 50% del seu consum elèctric amb fonts renovables i el 10% amb acords amb contractes d’energia renovable a llarg termini o el 5% a través de generació distribuïda d’energies renovables.

Publicitat

L’executiu comunitari argumenta en un comunicat que ha donat llum verda a la iniciativa perquè “facilita el desenvolupament d’activitats econòmiques que depenen de l’electricitat i particularment exposades a la competència internacional”. A més, apunta que és una mesura “necessària i apropiada” per assolir els objectius climàtics de la UE.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió