Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Bruno Oro i Clara Segura exploten la comèdia amb desenes de personatges “embogits” per la falta de ‘Cobertura’

ACN Barcelona.-“Les bestieses que arribem a fer a l’escenari només les puc fer amb el Bruno”, avança l’actriu Clara Segura. Les ganes de tornar a fer comèdia junts han portat […]

Avatar
Agències 27/01/2020

ACN Barcelona.-“Les bestieses que arribem a fer a l’escenari només les puc fer amb el Bruno”, avança l’actriu Clara Segura. Les ganes de tornar a fer comèdia junts han portat a la parella de ‘Vinagre’ a pujar a l’escenari de nou amb una obra, ‘Cobertura’, que homenatja el cinema anterior a l’era digital contraposant-lo amb les petites pantalles que acaparen la societat actual, els mòbils. Del 30 de gener al 15 de març el Teatre Romea acollirà la creació de Bruno Oro i Alejo Levis, dirigida per Clara Segura. La parella d’actors interpreta una quinzena de personatges cada un, alguns recuperats d’anteriors muntatges i d’altres de nous. “Ha estat un gust rescatar personatges icònics de ‘Vinagre’, però el que ens agrada és fer-ne de nous també. En faríem 30, no tenim aturador”, ha assegurat aquest dilluns Bruno Oro en la presentació de l’obra.

Clara Segura confessa que s’han “complicat volgudament”, amb un híbrid entre el que venien fent i una nova trama relacionada amb el cinema i com la tecnologia ha canviat les relacions entre les persones. Segura debuta en la direcció d’una obra, en aquest cas amb un text escrit per Bruno Oro i Alejo Levis. Entre els personatges que interpreta la parella no hi falten les caixeres del supermercat Yeni i Eli de ‘Vinagre’. En l’espectacle hi juga un paper important les projeccions de vídeo, i el públic s’inclou en l’espai escènic ja que assisteix a l’estrena d’una pel·lícula. Es tracta de ‘Quiero nadar en tus ojos’, l’obra que va dur a la fama el director argentí Guillermo Peñalvar, interpretat per Bruno Oro. S’haurà d’enfrontar amb el passat al rebre un homenatge per aquesta pel·lícula que fa deu anys el va consagrar i li va permetre conèixer a la seva parella, l’actriu Roxana (Clara Segura). La parella viu una crisi, ja que la Roxana es converteix en una icona feminista a les xarxes socials i el Guillermo viu un declivi professional. “Volíem que l’obra fos molt actual, i que parlés de la tecnologia i els mòbils i com estan canviant la relació entre les persones”, ha explicat Bruno Oro, que assegura que han fet un pas endavant amb una estructura dramatúrgica “més madura” i una historia “potent” que captivés el públic. Així doncs, volien que fos una comèdia que fes pensar.”La Clara com a actriu és com jugar amb el Messi, és un monstre. I s’ha hagut de dirigir a si mateixa, ha estat una experiència de divan”, ha assenyalat l’actor, que ha valorat la feina de la companyia La Perla 29 darrere de la producció. El director artístic del Romea, Josep Maria Pou, ha detallat que s’han venut el 75% de les entrades de les set setmanes que l’obra estarà en cartellera. I malgrat Clara Segura diu que “és impossible estar sempre rient”, volen que l’espectador visqui una catarsi amb el riure, “que és molt gratificant per qui la fa i la serveix”.