Dijous, 9 de febrer de 2023 - Edició 1659
La República

Borràs apel·la a la unitat independentista en un moment en què estan en qüestió “drets fonamentals”

ACN Barcelona – La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha fet una apel·lació a la unitat independentista en un moment en què, segons ha dit, estan en qüestió “drets fonamentals” […]

Agències 06/12/2022

ACN Barcelona – La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha fet una apel·lació a la unitat independentista en un moment en què, segons ha dit, estan en qüestió “drets fonamentals” arran de la reforma del Codi Penal. En el marc de la manifestació organitzada per l’ANC, Borràs ha defensar que el delicte de sedició s’ha de reformar i prou “sense contrapartides ni subterfugis”. I és que, segons la presidenta de Junts, la reforma pactada entre el govern espanyol i ERC amb el nou redactat del delicte de desordres públics agreujats “es posa en qüestió el dret a protesta i el dret a manifestació”. Junts ha fet una crida a la unitat després que Òmnium s’hagi desmarcat de la protesta d’avui.

Borràs ha assenyalat que el Tribunal Suprem va considerar, en la causa contra l’1-O, que hi va haver “mirades d’odi susceptibles de ser considerades violència”. Per tant, considera que deixar la reforma del Codi Penal “tal com està escrita” suposa deixar la interpretació en mans dels jutges espanyols que, segons ha remarcat, mantenen un “estat de repressió”.

La presidenta de Junts ha afirmat que, en el tràmit d’esmenes al Congrés, el seu grup treballarà perquè no s’atempti contra els drets fonamentals en la reforma del Codi Penal.

“Sortim al carrer a manifestar-nos per recordar que el dret a manifestació és fonamental. Fem una apel·lació a totes les forces independentistes perquè quan hi ha en qüestió drets com el dret a manifestació, que són bàsics pel moviment independentista, surtin al carrer a manifestar-se”, ha conclòs.