Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

Boris Johnson dimiteix com a diputat conservador per la investigació del ‘Partygate’

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Boris Johnson ha presentat la seva dimissió com a diputat conservador a la Cambra del Comuns del Parlament britànic arran de la investigació del ‘Partygate’, el conjunt de festes celebrades a Downing Street durant la pandèmia de covid-19. La possibilitat que el comitè parlamentari que l’investiga el pugui expulsar a curt termini ha precipitat la renúncia de l’exprimer ministre del Regne Unit. “És molt trist abandonar el Parlament, almenys per ara. Però sobretot estic desconcertat i horroritzat pel fet de poder ser expulsat, antidemocràticament, per un comitè presidit i dirigit per (la laborista) Harriet Harman, amb un biaix tan atroç”, ha etzibat Johnson en un comunicat avançat pel diari ‘The Times’.

Els diputats d’aquest comitè parlamentari liderat per Harman poden recomanar que Johnson sigui suspès de la Cambra dels Comuns si és considerat culpable de mentir sobre el ‘Partygate’. “He rebut una carta del Comitè de Privilegis que deixa clar, per la meva sorpresa, que estan decidits a utilitzar aquest procediment en contra meva per a expulsar-me del Parlament”, ha precisat Johnson, que s’ha defensat i ha contraatacat. “No vaig mentir i crec que el comitè ho sap. Però ha optat deliberadament per ignorar la veritat, perquè des del principi el seu propòsit no ha estat descobrir la veritat, ni comprendre de manera genuïna el que volia dir quan vaig parlar a la Cambra dels Comuns”, ha recalcat l’exprimer ministre britànic, de 58 anys.

Publicitat

“Estic essent expulsat del Parlament per un petit grapat de persones que no tenen proves per donar suport a les seves afirmacions, sense el consentiment ni tan sols dels membres del Partit Conservador i molt menys de l’electorat en general. Aquesta és la definició d’una farsa de justícia”, ha conclòs Johnson.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió