Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

Bonet anuncia que el PSC votarà a favor del pla d’usos de l’Eixample, esmenat per ERC i JxCat

ACN Barcelona – La tercera tinenta d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, ha anunciat que el PSC votarà finalment a favor de la proposta del pla d’usos de l’Eixample, […]

Agències 02/02/2023

ACN Barcelona – La tercera tinenta d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Laia Bonet, ha anunciat que el PSC votarà finalment a favor de la proposta del pla d’usos de l’Eixample, que conté esmenes d’ERC i ara també de JxCat. La proposta d’ERC recull l’esperit de la de Barcelona en Comú, però afegeix l’opció de revisar l’àmbit de Sant Antoni un any després que s’aprovi. La de JxCat demana crear un pla de treball amb les entitats per fer seguiment de com s’aplica el nou model. Junts ha anunciat que s’abstindrà en la votació si se li accepta la proposta, i Barcelona en Comú ha anunciat avui que li donarà llum verda. Així, el pla té el suport necessari per tirar endavant al ple extraordinari que se celebrarà demà, convocat ahir pel consistori.

El pla d’usos de l’Eixample ha passat en poques setmanes de no comptar amb el suport del PSC i ser retirat d’un ple per manca de suports, a ser modificat per ERC en un intent de desbloquejar la situació i a tornar a tenir el sí dels socialistes després del matís republicà de la revisió de la zona de Sant Antoni d’aquí a un any.

“Sempre hem dit que l’Eixample necessita un nou Pla d’Usos. Per responsabilitat, demà hi votarem a favor”, ha escrit a Twitter Bonet. “Gràcies al PSC, el pla que aprovarem és millor que el de fa un any: respecta el descans dels veïns, protegeix el comerç i regula de forma diferent realitats diferents”, ha afegit la tercera tinenta d’Alcaldia.

“Amb aquest acord ens donem un any per assolir nous consensos per a tot l’Eixample. Estarem atents als seus efectes: aquestes polítiques necessiten ser analitzades i revisades per assegurar que assoleixen objectius”, ha reblat Bonet.

De la seva banda, Junts per Catalunya ha anunciat que s’abstindrà a la votació si s’accepta la seva proposta, que passa per crear una taula de treball amb els afectats per fer un seguiment de com s’aplica el nou ordenament. En aquest sentit, la segona tinenta d’Alcaldia, Janet Sanz, ha anunciat aquesta tarda que BComú donarà el vistiplau a la idea de Junts, per la qual cosa s’assegura l’abstenció dels seus regidors.

“Entre el pla d’usos que es va aprovar inicialment, que no era el nostre, i el que es pugi aprovar demà hi ha hagut un gran recorregut i grans canvis”, ha afirmat en declaracions a Betevé el portaveu de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, per justificar el canvi de postura del seu partit.

El grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona proposa que el pla d’usos de l’Eixample tiri endavant tal com plantejaven els comuns, però amb l’opció de revisar l’àmbit de Sant Antoni un any després que s’aprovi el pla. En concret, els republicans proposen fer-ho amb una disposició addicional en el text que permeti revisar el pla al barri de Sant Antoni atenent a dades com ara quines sol·licituds de llicència de negoci s’han rebut, els certificats urbanístics o quins locals s’han tancat.