Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Bombers de Barcelona revisen l’accessibilitat i les boques d’incendis per evitar incidents durant les Festes de Gràcia

ACN Barcelona.-Els Bombers de Barcelona es troben durant els dies previs a les Festes de Gràcia revisant les boques d’incendis i comprovant l’accessibilitat dels carrers per tal de prevenir incidents […]

Avatar
Agències 13/08/2019

ACN Barcelona.-Els Bombers de Barcelona es troben durant els dies previs a les Festes de Gràcia revisant les boques d’incendis i comprovant l’accessibilitat dels carrers per tal de prevenir incidents durant les celebracions. Per altra banda, el cap de la Unitat de Protecció Civil de Bombers de Barcelona, Hèctor Carmona, ha explicat que el dispositiu durant les festes comptarà amb almenys dos vehicles als parcs de bombers de l’Eixample, Montjuïc, Vall d’Hebron, de Llevant i de Sant Andreu i amb un més als parcs de la Zona Franca i Vallvidrera. A més, Carmona també ha anunciat un dispositiu especial durant la cercavila de cultura popular del dia 15 i durant el correfoc de final de festes.

Aquest dispositiu especial consistirà, segons han explicat des del cos de bombers, en un vehicle lleuger que seguirà el recorregut de l’acte i un camió que es mantindrà en espera per si es produeix algun incident important. A més, Carmona ha remarcat la importància d’aquest tipus d’accions per la “gran tradició d’activitats amb foc i piromusicals” de les Festes de Gràcia i ha assegurat que malgrat estar “en època de vacances” el nombre d’efectius s’aproximarà “el màxim possible” a les 100 persones que treballen normalment durant l’any.Carmona ha explicat també que des del cos de bombers de la ciutat es van reunir el passat dia 30 amb responsables dels carrers per tal de coordinar-se en termes de seguretat. També ha remarcat que un any més, de forma coordinada amb la Guàrdia Urbana, es tornarà a aplicar la circulació en sentit únic als carrers del barri implicats amb la festa, per evitar incidents relacionats amb les aglomeracions de gent.Per altra banda, el cap de la Unitat de Protecció Civil dels Bombers també ha recomanat als assistents anar amb compte amb els decorats, els quals ha advertit que poden ser inflamables. “És molt important no llançar burilles, no jugar amb encenedors o fer segons quines bromes, ja que molts dels materials són paper, cartró o diaris i molts d’ells també estan pintats i tenen coles”, ha explicat Carmona. El responsable dels bombers també ha destacat el fet que molts dels carrers del barri tenen sostres baixos, cosa que pot fer que “una petita guspira provoqui un incendi que pot afectar a més d’un edifici o a la mateixa gent que es troba gaudint de la festa”. A més, des del cos de bombers també recomanen avisar als membres de la comissió encarregada i no tocar els elements de decoració en cas de veure alguna incidència, ja que podrien caure a sobre de la gent o podrien contenir elements elèctrics que poden ser perillosos.