Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Barcelona tanca la revetlla amb 25.000 persones a les platges i sense incidents destacats

ACN Barcelona.-La Guàrdia Urbana de Barcelona xifra en 25.000 el nombre de persones que han gaudit de la revetlla de Sant Joan a les platges de la capital catalana. La […]

Avatar
Agències 24/06/2021

ACN Barcelona.-La Guàrdia Urbana de Barcelona xifra en 25.000 el nombre de persones que han gaudit de la revetlla de Sant Joan a les platges de la capital catalana. La xifra està molt per sota de la revetlla de l’any 2019, quan eren 60.000 els barcelonins que havien traslladat la festa a la platja. El tinent de l’alcaldia de Prevenció i Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, assegura que malgrat el pont, molta de la gent que s’ha quedat a Barcelona ha circumscrit enguany la celebració en l’àmbit familiar. Batlle, de fet, ha aplaudit l’esperit “lúdic i cívic” de la població en una revetlla “normal” i pràcticament sense incidents destacats. Les platges han pogut reobrir amb normalitat a les 9 del matí.

“Ha estat una nit molt tranquil·la i s’han complert els objectius de control i vigilància”, ha assegurat Batlle ja en l’inici de la seva compareixença als mitjans de comunicació. El responsable municipal descarta, a partir del primer anàlisi de les dades policials, incidents destacats a les platges, així com al front marítim de Sant Martí i Ciutat Vella.Batlle també considera que els dispositius per evitar problemes de civisme a espais “significats” de la ciutat, com la Barcelona o la Vila Olímpica han assolit els seus objectius. “La concentració important ha estat a les platges. Als carrers hi ha hagut ambient de festa, però sense cap tipus d’incident”, afirma.En aquest sentit, el tinent de l’alcaldia apunta a un “comportament cívic generalitzat” de la ciutadania que ha permès també un desallotjament i posada a punt de les platges “puntual”. Segons l’estimació del consistori, el volum de deixalles retirades de les platges estarà al voltant de les vuit tones de residus.En el capítol d’incidents, el més destacat han estat alguns incendis. Segons el balanç municipal, s’han cremat 64 contenidors, quinze zones de matolls a via pública, tretze arbres, dos vehicles, dos balcons i un matalàs. També hi ha hagut vuit focs de mobiliari urbà, cinc focs forestals amb superfície inferior als 150 metres quadrats i s’han hagut d’apagar sis fogueres.Pel que fa als danys personals, el Servei d’Emergències Mèdiques ha atès cinc cremats, catorze persones per agressions i 68 per intoxicacions. Les dades, explica Batlle, estan “dins els paràmetres de la més absoluta normalitat”. Tampoc consta al consistori cap incident per agressions masclistes durant la darrera nit.