Dimarts, 9 d'agost de 2022 - Edició 1475
La República

Barcelona recorrerà la sentència del TSJC que anul·la la taxa de recollida de residus instaurada el 2020

ACN Barcelona – L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que recorrerà la sentència del TSJC que anul·la la taxa de recollida de residus instaurada el 2020. El regidor d’Emergència Climàtica i […]

Agències 05/07/2022

ACN Barcelona – L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que recorrerà la sentència del TSJC que anul·la la taxa de recollida de residus instaurada el 2020. El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha defensat aquest dimarts que la feina “s’ha fet bé” i que es tracta d’una taxa que s’implementa de la mateixa forma en altres municipis de l’Estat, a més de tenir l’aval dels serveis jurídics i el Consell Tributari. Badia també ha assenyalat que els imports “no es poden retornar” i que mentre duri el procés i no es pronuncií el Tribunal Suprem (TS) se seguirà “actuant amb normalitat”. “Hem rebut la notícia amb sorpresa, perquè no hem innovat ni hem fet res que no existís”, ha afegit.

Badia ha explicat que la sentència “posa en dubte” la forma en què es calcula la taxa, en aquest cas amb uns indicadors vinculats al consum d’aigua. “El jutge diu que la correlació entre les tipologies d’habitatge i els residus no està prou justificada”, ha afegit el regidor. Un fet que ha sorprès al consistori, ja que no només es fa servir en altres ciutats d’Espanya, com per exemple Valencia o Saragossa, sinó que a més existeixen altres sentències que “validen l’eina”.

Així, l’ajuntament defensa que han agafat “la fórmula més senzilla” a l’espera de poder tirar endavant un desplegament més “individualitzat”. “No hem inventat res, fa molts anys que es fa servir aquest mateix paràmetre de càlcul”, ha insistit el regidor.

<strong>La taxa continua vigent</strong>

Pel que fa a la vigència de la taxa, Badia ha explicat que des del moment que recorrin la sentència deixarà de ser ferma, i per això ha apuntat que s’ha de seguir actuant “com si fos vigent”. També s’ha referit als imports, els quals ja ha avançat que “no es poden retornar” perquè són unes ordenances “que s’han aprovat per plenari”. “Fins que el Suprem no respongui no sabrem finalment com queda”, ha conclòs.