Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Barcelona reclama accés directe al fons europeu per a la recuperació

ACN Brussel·les.-Barcelona ha reclamat juntament amb un grup de ciutats europees l’accés directe al fons europeu per a la recuperació que els estats de la Unió Europea estan negociant. La […]

Avatar
Agències 12/06/2020

ACN Brussel·les.-Barcelona ha reclamat juntament amb un grup de ciutats europees l’accés directe al fons europeu per a la recuperació que els estats de la Unió Europea estan negociant. La xarxa municipal Eurocities, on s’integra la capital catalana, han demanat a la Comissió Europea que garanteixi que els diners es canalitzaran també a les ciutats. En aquest sentit, alerten que la majoria de mesures anticrisi de la UE van dirigides als estats. “Les ciutats han estat les més afectades per la crisi”, asseguren els alcaldes d’Eurocities en un comunicat conjunt.

La Generalitat també ha demanat la “gestió des de Catalunya” de la part que li correspondria del fons europeu de 750.000 milions d’euros que hi ha ara mateix sobre la taula per reactivar l’economia després de la pandèmia. Un paquet d’ajudes que els líders europeus començaran a negociar la setmana que ve amb l’esperança de tancar un acord al juliol.