Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Barcelona podrà duplicar l’oferta d’allotjaments dotacionals i la distribuirà per tots els barris

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat de forma inicial una Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) que permetrà duplicar l’oferta d’allotjament dotacional. La modificació regula la implantació dels nous allotjaments […]

Avatar
Agències 17/11/2020

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat de forma inicial una Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) que permetrà duplicar l’oferta d’allotjament dotacional. La modificació regula la implantació dels nous allotjaments d’aquesta mena que ha definit la Generalitat, que es poden instal·lar en solars qualificats d’equipament comunitari i poden ser públics i privats. El consistori recorda que els allotjaments dotacionals donen resposta a les necessitats de residència temporal de col·lectius amb dificultats d’emancipació com el dels joves, la gent gran, les persones vulnerables o els estudiants. Amb la nova definició l’Ajuntament calcula que s’hi podrà destinar el 5% de les 41,52 hectàrees qualificades d’equipament, un terç més que fins ara.

Amb aquest augment s’estima que hi haurà un potencial d’uns 7.500 allotjaments nous distribuïts pel territori, de tal manera que es podrà duplicar els existents o en construcció, fins als 13.370.El consistori puntualitza que, en tot cas, es prioritzarà la promoció pública davant la privada. A més anuncia que tramitarà una ordenança per estipular els preus, les condicions i les dimensions dels allotjaments.Finalment s’indica que les noves residències d’estudiants hauran d’oferir totes les places a preu concertat per tal que hi hagi una oferta “de qualitat, inclusiva i amb igualtat d’oportunitats”.