Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Barcelona instal·larà plaques fotovoltaiques per a autoconsum a la coberta del Sant Jordi Club

ACN Barcelona – L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat la instal·lació de plaques fotovoltaiques a per a l’autoconsum a la coberta del Sant Jordi Club. L’estructura, que ocuparà una superfícies de […]

Agències 27/02/2023

ACN Barcelona – L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat la instal·lació de plaques fotovoltaiques a per a l’autoconsum a la coberta del Sant Jordi Club. L’estructura, que ocuparà una superfícies de 2.300 metres quadrats i tindrà una potència de 430 kM, permetrà generar 655.000 kWh cada any, l’equivalent al consum anual de 200 llars de la ciutat. L’energia generada, juntament amb l’energia prevista a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, cobrirà la totalitat dels consums energètics ordinaris dels edificis de l’Anella Olímpica, garantint un estalvi anual de 89,1 tones de CO2. La instal·lació compta amb un pressupost de 610.000 euros i estarà llesta en menys d’un any.

La instal·lació fotovoltaica és un dels projectes que està impulsant l’Anella Olímpica per reduir l’impacte ambiental de la seva activitat. Aquesta iniciativa s’afegeix a altres accions realitzades, o en marxa, en l’àmbit energètic, com la progressiva col·locació de lluminàries LED o la substitució dels equips de climatització per nous models més eficients, reduint al voltant d’un 35% el consum en els últims 10 anys.