Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Barcelona impulsa 212 habitatges prefabricats per reduir els terminis i l’impacte ambiental

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha publicat els plecs per licitar la construcció de 212 pisos en quatre solars amb uns plecs que potencien sistemes constructius basats en la fabricació en […]

Avatar
Agències 19/10/2020

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha publicat els plecs per licitar la construcció de 212 pisos en quatre solars amb uns plecs que potencien sistemes constructius basats en la fabricació en taller i l’assemblatge posterior de l’obra. El consistori busca reduir els terminis d’execució de les obres de 53 a 37 mesos i alhora reduir l’impacte ambiental associat a la fabricació dels materials amb els quals es construiran els edificis. La licitació dels habitatges públics permanents preveu l’adjudicació conjunta i per tant, el treball col·laboratiu i conjunt entre arquitectes, constructors i industrials des del primer moment. La dotació pressupostària provisional pel projecte és de 20,4 milions d’euros.

La regidora d’Habitatge i Rehabilitació, Lucia Martín, ha explicat que en sis o set mesos els projectes ja poden tenir adjudicataris. “Com a mínim hi haurà una reducció del 30% des que es licita fins que s’entrega l’habitatge”, ha explicat. Ha dit que és una proposta “de mínims” però que en funció dels projectes “el termini encara es pot reduir més”.La qualitat arquitectònica (35%), la reducció de terminis en l’execució de les obres (25%), i la reducció de l’impacte ambiental associat a la fabricació de materials (25%) constitueixen el 85% del pes de la puntuació, i per tant és el que més valorarà l’Ajuntament a l’hora d’escollir les empreses que tiraran endavant els projectes. La licitació que conté quatre lots, un per a cadascun dels solars en els quals s’aixecaran aquests edificis d’habitatge de lloguer protegit i dotacional. Tots quatre solars es troben al districte de Sant Martí. En concret, els pisos es faran al número 477 del carrer Pallars, el 180-182 de Marroc, 22 de Binéfar i al Passatge Arriassa.El número màxim d’habitatges previstos al planejament és de 212 habitatges en total en els quatre solars, però seran les ofertes que finalment obtinguin la licitació les que concretaran el nombre definitiu de pisos que es crearan als diferents solars.Per altra banda, l’administració ha previst una dotació pressupostària per desenvolupar aquests projectes de 20,4 milions d’euros, que finalment es concretarà en un pressupost definitiu un cop es licitin els projectes, d’acord amb les ofertes guanyadores dels diferents lots. L’Institut Municipal de l’Habitatge i la Rehabilitació està impulsant en aquests moments 3.614 habitatges que corresponen a 54 promocions i que es troben en diferents fases del procés de promoció. D’altres encara no han iniciat el procés. La previsió és fer 7.915 pisos des de 2015, amb una inversió total prevista per aquests prop de 8.000 pisos de 1.187 M€.