Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Barcelona destina un equipament municipal amb 50 places per acollir migrants provinents de les Canàries

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona destinarà un equipament municipal amb 50 places per acollir migrants provinents de les Canàries. Els primers refugiats arribaran de forma imminent “en els propers dies” i […]

Avatar
Agències 01/12/2020

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona destinarà un equipament municipal amb 50 places per acollir migrants provinents de les Canàries. Els primers refugiats arribaran de forma imminent “en els propers dies” i el recinte –situat al Camp de l’Arpa- estarà obert durant tot el 2021. El regidor de Drets de Ciutadania i Participació, Marc Serra, ha precisat que a la capital catalana vindran migrants “d’especial vulnerabilitat”, principalment dones embarassades, dones amb menors d’edat o adults sols i sense referents. El consistori facilita la infraestructura i els subministraments, mentre que l’Estat assumeix les despeses de trasllat i allotjament dels refugiats. “No podíem permetre que les Canàries es convertissin en un nou Lesbos”, ha assenyalat Serra.

“Avui comença el primer pas cap a la solució de la crisi migratòria a les Canàries. No es podia bloquejar més el trasllat dels refugiats a la península”, ha continuat el regidor de Drets de Ciutadania i Participació, que s’ha mostrat convençut que la solució passava per actuar com en anteriors crisis (2006-2007). “Barcelona és ciutat refugi i té un llarg historial d’acollida. Ara teníem la possibilitat de tornar-ho a fer i ens agradaria que s’hi sumessin ciutats i municipis d’altres comunitats autònomes”, ha reflexionat en veu alta Serra. De fet, l’última vegada que la capital catalana va col·laborar en l’acollida de persones migrades va ser el setembre passat arran de l’incendi que va destruir el camp de refugiats de Mória, a Grècia. Un cop els migrants de les Canàries arribin a l’equipament municipal de Barcelona, se’ls farà una primera atenció per cobrir les necessitats bàsiques d’alimentació, atenció mèdica i psicològica, i també per detectar quines necessitats tenen a mig termini. Si és el cas, el consistori també treballarà per tramitar-los la sol·licitud d’asil. En base a l’acord, l’Ajuntament de Barcelona s’ocuparà de proporcionar exclusivament la infraestructura per a l’allotjament, i l’Estat cobrirà les despeses associades d’atenció social, que gestionarà l’oenagé ACCEM. “L’equipament té capacitat per a unes 70 places però, per les mesures sanitàries de la covid-19, s’ha reduït a 50. Per si fes falta aïllar algunes persones o d’altres supòsits”, ha precisat el regidor de Drets de Ciutadania. Serra ha recordat que l’any 2018 aquest mateix equipament va estar obert per a persones migrades que van desembarcar a les costes d’Andalusia. “Durant aquell any per aquí van passar-hi prop de 3.000 persones. Algunes només s’hi van estar un o dos dies, mentre que d’altres potser un mes”, ha comentat el regidor de Drets de Ciutadania i Participació, que espera que l’equipament funcioni igual de bé en aquesta ocasió, quasi tres anys després. “Si aquesta prova pilot és exitosa, ens agradaria que poguessin haver-hi nous trasllats al llarg del 2021”, ha conclòs Serra.