Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1530
La República

Barcelona desactiva la fase d’alerta del protocol per onada de calor després d’onze dies

ACN Barcelona – L’Ajuntament de Barcelona ha desactivat aquest dimarts la fase d’alerta del protocol per onada de calor. L’alerta es va activar el passat 15 de juliol i s’ha […]

Agències 26/07/2022

ACN Barcelona – L’Ajuntament de Barcelona ha desactivat aquest dimarts la fase d’alerta del protocol per onada de calor. L’alerta es va activar el passat 15 de juliol i s’ha mantingut activa durant onze dies, el període de temps més llarg de la història en què ha estat activa la fase d’alerta del protocol. Durant aquest darrer període, professionals del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) i la Creu Roja han sortit al carrer en les franges de més calor per repartir aigua i oferir consells a la ciutadania sobre com prevenir els riscos de les altes temperatures. Han atès un total de 101 persones, mentre que el Servei de Teleassistència ha fet trucades preventives a més de 71.000 llars.

La desactivació arriba després de comprovar que les previsions meteorològiques pels propers dies deixen entreveure un descens de les temperatures, fins a situar-se en valors més habituals en el moment actual de l’any. Ara, el Pla d’Actuació per Prevenir els Efectes de l’Onada de Calor continuarà activat en la seva fase preventiva, tal com és habitual fins a mitjans de setembre. Aquesta fase suposa mantenir una sèrie de mesures d’informació i seguiment de col·lectius vulnerables.

L’Ajuntament recorda també que Barcelona disposa aquest estiu d’una xarxa de prop de 200 refugis climàtics. <br />