Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Barcelona cedeix tres casals per vacunar de la covid-19 i ofereix la quarantena d’espais que van servir per a la grip

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha cedit tres casals de gent gran per facilitar la vacunació de la covid-19 i també ha posat a disposició de la Generalitat la quarantena d’espais […]

Avatar
Agències 11/02/2021

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha cedit tres casals de gent gran per facilitar la vacunació de la covid-19 i també ha posat a disposició de la Generalitat la quarantena d’espais propers als CAP que ja es van utilitzar per a la campanya de la grip, fa unes setmanes. Els tres espais que ja s’estan utilitzant són els casals Joan Casanelles, el Quatre Cantons i l’Espai de Gent Gran Montserrat Olivella. En aquesta nova fase de vacunació, que inclou els professionals dels serveis essencials, està prevista la immunització de 3.998 treballadors del Servei d’Atenció a Domicili (SAD); els agents vacunables de la Guàrdia Urbana, 2.498, i bombers (SPEIS), 587. La vacuna d’AstraZeneca està indicada actualment per a persones de fins a 55 anys.

Les dues administracions han constituït una oficina tècnica encarregada de fer el seguiment de la vacunació a la ciutat, en un moment en què han arribat les primeres vacunes d’AstraZeneca i s’ha engegat una nova fase de vacunació, que inclou el personal municipal que desenvolupa serveis essencials per a la ciutadania. Aquesta nova oficina estarà integrada per l’Agència de Salut Pública, el Consorci Sanitari de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.Pel que fa al personal municipal, l’Ajuntament ha mobilitzat 23 infermeres per col·laborar en les tasques de vacunació, després de rebre la formació necessària per participar en la campanya. En aquesta nova fase està prevista la immunització d’aquelles persones que treballen fent tasques essencials i en contacte amb la ciutadania i, per tant, no està previst que la vacuna arribi al personal de tots els altres serveis municipals.