Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Barcelona basa l’estratègia per optar a fons europeus en la cooperació amb tots els actors: “L’encertarem si anem junts”

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha presentat l’estratègia per escollir els projectes que optaran als fons europeus New Generation EU, que està centrada en la “cooperació” amb els sectors implicats. “Hem […]

Avatar
Agències 15/12/2020

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha presentat l’estratègia per escollir els projectes que optaran als fons europeus New Generation EU, que està centrada en la “cooperació” amb els sectors implicats. “Hem d’evitar l’error imperdonable de fer una carrera competitiva a veure qui arriba primer amb un projecte que llueixi més, només l’encertarem si anem tots junts”, ha remarcat l’alcaldessa, Ada Colau, en un acte amb representats del sector econòmic, universitari i sanitari. Colau ha detallat que l’estratègia es basa en set eixos, com la regeneració urbana o la mobilitat sostenible o la inversió en infraestructures sanitàries. El primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha dit que de moment en tenen més de 100 d’enllestits que compleixen els criteris.

Durant la seva intervenció, Colau ha assegurat que des del moment que es van anunciar els fons europeus van veure “com s’obria una finestra d’oportunitat que s’ha d’aprofitar al màxim”, encara que ha apuntat que no volen “dependre només d’això” per tirar endavant els projectes que necessiti la ciutat. L’alcaldessa ha destacat que aquesta estratègia conjunta no s’ha de centrar només en la capital catalana sinó que ha d’incloure també els municipis de la regió metropolitana. Colau ha remarcat que la clau perquè els projectes acabin sortint guanyadors és que les administracions i el sector privat “no competeixin” entre ells, sinó que vagin “units”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha defensat que no volen anunciar encara els projectes concrets a qui donaran suport per optar als fons perquè calia primer “definir l’estratègia”. A més, ha assegurat que “en cap cas” prendran la decisió “sols”.Per la seva banda Collboni ha assegurat que Barcelona està “preparada”, amb més d’un centenar de projectes que compleixen tots els criteris per ser elegits. “Tenim els fonaments, els acords, els consensos i, amb els fons, els recursos per rellançar la ciutat”, ha confiat.