Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Barcelona aprova crear un grup de treball per abordar les ocupacions a la ciutat

ACN Barcelona.-El ple de Barcelona ha aprovat crear un grup de treball que abordi diferents vies per posar fi “a la pràctica d’ocupacions per part d’organitzacions il·lícites, així com les […]

Avatar
Agències 23/09/2020

ACN Barcelona.-El ple de Barcelona ha aprovat crear un grup de treball que abordi diferents vies per posar fi “a la pràctica d’ocupacions per part d’organitzacions il·lícites, així com les ocupacions que generen greus problemes de convivència”. La proposició, presentada per JxCat, ha comptat amb el suport de tots els partits, amb excepció de Cs, que s’ha abstingut perquè “no té gran garantia que serveixi per alguna cosa”. El grup de treball haurà de fer una diagnosi sobre la situació de les ocupacions fixar accions per posar fi “a la problemàtica social derivada” de les ocupacions. El text ha tirat endavant després de pactar amb el govern que, en comptes de la creació d’una Comissió d’estudi -com volia JxCat- es creï un grup de treball.

“El problema és real i ben greu”, ha advertit durant la seva intervenció al plenari Jordi Martí (JxCat). El regidor ha puntualitzat que existeixen diferents tipus d’ocupacions i ha admès que cal ser “curosos” amb les ocupacions “socials”, casos en què les administracions públiques han de poder oferir “solucions efectives”. Amb tot, Martí ha afegit que si bé cal defensar el dret a l’habitatge també cal defensar el dret a la propietat. Tot plegat, ha dit, requereix acció coordinada de diversos actors com ara legisladors, tribunals o serveis socials, entre altres. Composició i funcionamentEl grup de treball serà presidit per un regidor de govern i estarà integrat pels equips tècnics de les diferents àrees afectades i els grups municipals però es podrà convidar persones expertes i entitats socials i veïnals. El grup de treball es reunirà mensualment fins a un màxim de tres sessions i prendrà els acords permajoria ponderada. En acabar les sessions, s’elaborarà un informe que es presentarà al ple, en tot cas, en un termini màxim de quatre mesos.