Dimarts, 30 de novembre de 2021 - Edició 1223
La República

Barcelona activa l’alerta del pla d’emergències per mala mar i l’alçada de les onades

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha activat aquest dimarts la fase d’alerta del Pla Bàsic d’Emergència Municipal per mal estat de la mar, davant les previsions meteorològiques i l’increment de l’alçada […]

Avatar
Agències 23/11/2021

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha activat aquest dimarts la fase d’alerta del Pla Bàsic d’Emergència Municipal per mal estat de la mar, davant les previsions meteorològiques i l’increment de l’alçada de les onades. Aquest pla s’activa en fase d’alerta quan hi ha avís de mal estat de la mar, quan es poden donar amb una probabilitat alta onades de més de 2,5 metres i el litoral de la ciutat pateix els efectes del mar, esdevenint un perill per a les persones o per destrosses en el mobiliari.

Com a conseqüència d’aquesta activació i per prevenció, es recomana a la ciutadania que augmentin la precaució i evitin accedir a les platges. Així mateix es recorda la prohibició d’accedir als espigons de la platja i d’entrar a l’aigua mentre onegi la bandera vermella, hissada a totes les platges. La Guàrdia Urbana de Barcelona s’ha desplegat a l’àmbit del litoral barceloní i barra el pas als espigons i les zones on trenquen les onades, per evitar riscos per a les persones.