Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Banyoles suspèn el mercat setmanal, tanca la biblioteca i atura l’activitat de l’Oficina Jove Cal Drac pel coronavirus

ACN Banyoles.-El municipi de Banyoles se suma a les restriccions per frenar el contagi del coronavirus tancant els equipaments municipals i suspenent l’activitat als serveis educatius. Es tracta d’unes mesures […]

Avatar
Agències 12/03/2020

ACN Banyoles.-El municipi de Banyoles se suma a les restriccions per frenar el contagi del coronavirus tancant els equipaments municipals i suspenent l’activitat als serveis educatius. Es tracta d’unes mesures que s’han acordat a través del comitè de seguiment i que entraran en vigor a partir de demà. També s’ajornen les funcions d’arts escèniques previstes per a aquest cap de setmana i tornaran els diners de les entrades als assistents que ja les havien comprat. El consistori també ha decidit suspendre l’activitat de l’Oficina Jove Cal Drac i prescindir del mercat setmanal, com a mínim, fins d’aquí quinze dies.

Davant l’activació a fase d’emergència 1 del Pla de Protecció Civil per a malalties emergents aCatalunya i l’anunci de noves mesures d’urgència que han fet tant el Govern de la Generalitatcom l’estat espanyol per fer front al coronavirus, el comitè de seguiment de l’Ajuntament de Banyoles ha resolt sumar-se a les mesures de contenció. Els responsables del govern municipal han acordat aquest dijous a la tarda un seguit d’actuacions que entraran en vigor a partir de demà, divendres 13 de març.En aquest sentit se suspèn l’activitat als serveis educatius i esportius afectant l’escola bressol municipal La Balca, l’Escola municipal de música, l’Aula de Teatre, els serveis socioeducatius i els equipaments esportius municipals (pavellons i camps de futbol). Com a mesura preventiva s’han ajornat les funcions d’arts escèniques previstes tant per a aquest cap de setmana (Peccatum, Rocío Márquez i Col•leccionista de Pors) com per al proper (Dolors i Mots de Calç i Sal). La nova data d’aquests espectacles es comunicarà més endavant i a les persones que ja havien comprat la seva entrada se’ls retornarà l’import.Banyoles tanca al públic la Biblioteca Pública Comarcal, els museus i l’Oficina jove Cal Drac. També es cancel·la l’activitat al Casal Cívic de Banyoles i a la xarxa de casals de barri. En aquests darrers es demana a les entitats que en fan ús que prescindeixen d’utilitzar l’espai en els propers dies. Pel que fa al mercat setmanal dels dimecres, queda suspès així com els actes a la via pública i les visites turístiques guiades.En aquells establiments o serveis que són concessions municipals (Banys Vells, Ateneu Bar, La Tirona o el Tren Pinxo) es limitarà l’aforament, d’acord amb el Pla de Protecció Civil. L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha explicat que les mesures s’han pres amb l’objectiu “d’evitar al màxim el contagi del coronavirus” i ha demanat “coresponsabilitat” a tots els veïns i veïnes per treballar i seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries. En cas de dubte, remeten la ciutadania a dirigir-se al 112 o al 061 o consultar les informacions del Canal Salut. El consistori també ha recordat que qualsevol novetat important es comunicarà a través dels canals oficials del mateix ajuntament.