Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Banc Sabadell reorganitza els negocis a Espanya després de l’entrada de González-Bueno

ACN Barcelona.-El consell d’administració de Banc Sabadell ha aprovat l’estructura organitzativa proposada pel nou conseller delegat, César González-Bueno, que avui ha oficialitzat el relleu després que el consell hagi acceptat […]

Agències 18/03/2021

ACN Barcelona.-El consell d’administració de Banc Sabadell ha aprovat l’estructura organitzativa proposada pel nou conseller delegat, César González-Bueno, que avui ha oficialitzat el relleu després que el consell hagi acceptat la renúncia de Jaume Guardiola. González-Bueno ha presentat un pla per reestructurar el banc en tres grans unitats de negoci a Espanya: Particulars, Empreses i Corporativa. En el primer la digitalització serà un element “clau” i s’hi estructurarà la direcció en unitats de producte per assegurar més proximitat a l’usuari. En el segon l’objectiu és “consolidar” el lideratge i augmentar el volum de negoci. I en la tercera el focus del pla estratègic estarà posat en la gestió del capital que consumeix.

La direcció d’aquesta branca del negoci seguirà estructurada en unitats de client per atendre i gestionar la relació amb les grans corporacions, i disposarà de direccions transversals de producte especialitzat. Aquestes àrees també donaran servei i seran un reforç per a la Banca d’Empreses, la qual disposarà de solucions específiques per a les pimes, que cada vegada demanen productes de més sofisticació.El Banc Sabadell destaca que, temporalment, César González-Bueno estarà al capdavant de la unitat de Particulars fins que s’incorpori el responsable definitiu.Per dotar de més agilitat i autonomia a les unitats de negoci, cadascun dels seus directors tindrà responsabilitat sobre part de les funcions i capacitats corporatives de les àrees de Finances, Organització i Recursos, Operacions i Tecnologia, Riscos i Assessoria Jurídica. Així mateix, cada unitat serà responsable del seu compte de resultats (ingressos, despeses, provisions i consum de capital).Les filials internacionals, TSB i Mèxic, no experimenten canvis organitzatius i la seva estratègia seguirà enfocada en accelerar el seu camí cap a la rendibilitat i en augmentar la seva aportació al grup. No s’iniciarà cap procés de venda en el futur proper.