Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Banc Sabadell creu que pot encarar sol la crisi que ha provocat la covid-19 i descarta fusions en aquests moments

ACN Barcelona.-El Banc Sabadell descarta fusionar-se i diu que pot encarar sol la recessió que ha provocat la covid-19, durant la presentació dels primer semestre, que s’han saldat amb una […]

Avatar
Agències 31/07/2020

ACN Barcelona.-El Banc Sabadell descarta fusionar-se i diu que pot encarar sol la recessió que ha provocat la covid-19, durant la presentació dels primer semestre, que s’han saldat amb una caiguda del benefici del 72%, fins als 145 MEUR, per les provisions requerides per la pandèmia. “Podem seguir sols? La resposta és que sí”, ha dit el conseller delegat de l’entitat, Jaume Guardiola. Sobre les insinuacions sobre integracions, ha dit que veu amb “certa normalitat” que el Banc Sabadell estigui en les “travesses” de les fusions futures. L’entitat preveu acabar 2020 amb beneficis i aprofitarà l’acceleració dels canals digitals pel confinament per continuar tancant oficines i digitalizar el servei. En total, es tancaran 230 oficines, 90 més de les previstes.

El tancament d’aquestes sucursals, que en un principi havia de ser de 140 oficines, implicarà buscar alternatives pels empleats, ha admès el número dos del banc que presideix Josep Oliu, que creu que la crisi permetrà “simplificar” l’estructura del banc, que preveu migrar “de forma més massiva” a canals remots i a l’autoservei”. “Ara hem apretat l’accelerador en veure la reacció dels clients al confinament”, ha explicat. El conseller delegat de l’entitat ha assegurat que el Sabadell està concentrada en “fer front” a la crisi econòmica que ha provocat la pandèmia, “una situació complexa” però que estan “preparats” per encarar, ha afirmat. “Això és el que ens ocupa el 100% del temps i no altres tipus de qüestions”, ha dit, en referència a les fusions. Segons ha dit les declaracions sobre aquestes concentracions i integracions “no s’estan traduint en res més” i ha atribuït els rumors a les “ganes” del Banc Central Europeu que comencin a donar-se fusions transfrontereres”, cosa que seria un “gran pas en la construcció europea”.El Banc Sabadell no espera acabar l’any amb pèrdues i ha argumentat que en el segon semestre les provisions seran inferiors que en el primer. Guardiola també ha assegurat que durant les últimes setmanes s’ha registrat una recuperació “significativa” de l’activitat, que ha arribat a nivells d’abans de la pandèmia i ha permès ampliar quota de meract en facturació de targetes de crèdit i assegurances. Segons ha dit Guardiola, el sotrac econòmic del coronavirus no es pot comparar amb la crisi financera del 2008, que va comportar una pèrdua de competitivitat “espectacular”. “En quant es recuperi la normalitat, el nivell de competitivitat serà el que era però el món empresarial despertarà amb menys ebitda (benefici brut d’explotació) i més deute, i aquesta és la gestió que caldrà fer”, ha explicat.