Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Baltasar, Cadenes, Baixauli, Guillamon i Alzamora, entre els seleccionats al Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any

ACN Barcelona.-Òmnium Cultural ha anunciat les 12 obres candidates a guanyar el Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any. Aquestes són ‘Boulder’ (Club Editor) d’Eva Baltasar; ‘Coníferes’ (Quaderns Crema) […]

Agències 08/11/2020

ACN Barcelona.-Òmnium Cultural ha anunciat les 12 obres candidates a guanyar el Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any. Aquestes són ‘Boulder’ (Club Editor) d’Eva Baltasar; ‘Coníferes’ (Quaderns Crema) de Marta Carnicero; ‘El càstig’ (L’Altra Editorial) de Guillem Sala; ‘El paisatge d’uns crims’ (Andana Editorial) de Joan M. Minguet; ‘El rai dels innocents’ (Edicions 1984) de Quim Español; ‘Guillem’ (Àmsterdam) de Núria Cadenes; ‘Ignot’ (Edicions del Periscopi) de Manuel Baixauli; ‘La drecera’ (Edicions del Periscopi) de Miquel Martín i Serra; ‘La mar rodona’ (Club Editor) de Sebastià Perelló; ‘Les cuques’ (Anagrama) de Julià Guillamon; ‘Les espines del peix’ (Tres i Quatre) de Josep Colomer i ‘Reis del món’ (Proa) de Sebastià Alzamora.

Dotze novel·les han estat seleccionades com a candidates a guanyar el Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any. Es tracta de la quarta edició del guardó dotat amb 25.000 euros de premi: 20.000 euros van directament a la persona guardonada, i 5.000 destinats a promoció. Les obres, publicades entre el novembre del 2019 i l’octubre del 2020, han estat seleccionades per un comitè d’experts format per l’editor Bernat Puigtobella; el guionista, escriptor i divulgador lingüístic Enric Gomà, i les llibreteres Mireia Perelló i Olga Federico. El jurat format per Anna Casassas, Marta Segarra, Carme Gregori, Xavier Pla i Oriol Izquierdo donaran a conèixer els tres finalistes el pròxim 10 de desembre. El premi es lliurarà a principi de febrer, sempre que la situació sanitària ho permeti. El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha insistit que amb el Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l’Any segueixen “projectant una literatura catalana ambiciosa i universal, que sabem equiparable a qualsevol altra literatura del món. I a la quarta edició, el premi també ens recorda que la cultura és un bé essencial que ens cohesiona i empodera com a societat, i que la cultura és imprescindible per protegir i preservar una vida digna”.