Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Badalona plantejarà suspendre l’atorgament de llicències per a cases de joc i apostes

ACN Badalona.-El ple de Badalona del proper dimarts, 27 de juliol, debatrà suspendre durant un any l’atorgament de llicències per a les activitats relatives als jocs d’atzar i sales d’apostes. […]

Avatar
Agències 14/07/2021

ACN Badalona.-El ple de Badalona del proper dimarts, 27 de juliol, debatrà suspendre durant un any l’atorgament de llicències per a les activitats relatives als jocs d’atzar i sales d’apostes. La proposta fa referència a l’atorgament de llicències i admissió de comunicats per a l’exercici de les activitats relatives als jocs d’atzar, així com les llicències o títols habilitants per fer obres destinades a l’obertura o ampliació de locals o edificacions destinats a aquestes activitats, així com d’instal·lació o ampliació d’activitats i usos i d’altres autoritzacions municipals per a la implantació de les activitats de jocs d’atzar. Així, es vol replantejar i ordenar els establiments de a la ciutat, on a dia d’avui no hi ha cap establiment d’aquest tipus.

Ja el passat mes de maig l’oposició en bloc va demanar a l’alcalde, Xavier García Albiol, que utilitzés els mecanismes que té a l’abast per evitar l’obertura d’un bingo al barri de Llefià. Guanyem Badalona en Comú, Junts per Catalunya, PSC, ERC i Badalona en Comú Podem consideraven que l’activitat d’una casa d’apostes pot comportar “problemes d’ordre públic” i “inseguretat a la zona”, amb un increment de sorolls i molèsties, a banda de l’impacte social negatiu al barri, on hi ha famílies amb una economia precària. En un comunicat, Albiol assegura que tot i que en aquests moments no hi ha previsió que s’instal·lin moltes sales d’apostes a la ciutat, “si s’aprova en el ple aquesta suspensió permetrà disposar de tot un any per fer un replantejament de la situació dels establiments de jocs d’atzar a Badalona. L’objectiu, diu, és “treballar en la seva ordenació”.