Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Autònoms Pimec reclama una direcció general específica per a aquest sector econòmic

ACN Barcelona.-Autònoms Pimec ha demanat al nou conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, que es creï una direcció general específica per a aquest sector econòmic “capaç de respondre” a les […]

Agències 01/06/2021

ACN Barcelona.-Autònoms Pimec ha demanat al nou conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, que es creï una direcció general específica per a aquest sector econòmic “capaç de respondre” a les necessitats i reptes de futur del col·lectiu, com la reforma del Règim Especial de Treballadors Autònoma (Reta). L’entitat considera que l’ens administratiu de nova factura hauria de tenir un caràcter “transversal” i agrupar les polítiques actives en emprenedoria i les accions d’acompanyament i professionalització del col·lectiu. La patronal recorda que el març d’aquest any hi havia 554.247 autònoms a Catalunya, un 1,5% més que fa un any, un 60% persones físiques i un 18% amb assalariats. Un 45% té entre 25 i 40 anys i el 78% actua en activitats del sector serveis.

Segons Autònoms Pimec, un 55% dels autònoms té una antiguitat en el negoci de 5 o més anys, i un 86% cotitza per una base mínima. També ha recordat que l’impacte de la pandèmia ha estat “especialment dur” amb els autònoms amb una caiguda d’activitat per al 89,3% del col·lectiu l’any passat. En aquest sentit ha subratllat que els ajuts desplegats al llarg del 2020 per la Generalitat, per un total de 275,5 milions d’euros segons els seus càlculs, han estat “clarament insuficients”.