Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

ATA alerta que les ajudes directes del govern espanyol són “insuficients”

ACN Madrid.-La Federació Nacional d’Associacions de Treballadors Autònoms (ATA) ha alertat que les ajudes directes aprovades pel govern espanyol són “insuficients” i generen una “discriminació molt important” entre autònoms de […]

Avatar
Agències 31/03/2021

ACN Madrid.-La Federació Nacional d’Associacions de Treballadors Autònoms (ATA) ha alertat que les ajudes directes aprovades pel govern espanyol són “insuficients” i generen una “discriminació molt important” entre autònoms de les diferents comunitats autònomes. Davant aquesta situació, l’entitat ha reclamat al govern espanyol incloure tots els sectors i CNAE a les ajudes. Així mateix, ha demanat que totes les comunitats que han de patir “discriminació” es vegin compensades per la falta de pressupost de manera que no hi hagi “autònoms de primera i segona” segons el territori.

Segons càlculs de l’entitat, a Galícia, el nombre d’autònoms que podria percebre l’ajuda mínima és el 28,3% del total. En el cas de Catalunya, el percentatge de cobertura de les ajudes per als autònoms és del 45,2%. Aquesta xifra és inferior al 50,5% d’Andalusia o a la cobertura del total dels autònoms a Canàries i Balears. “Aquest repartiment havia de fer-se tenint en compte el cens d’autònoms i empreses, donat que les restriccions s’han realitzat a totes les comunitats autònomes i tots els sectors estan afectats”, ha assegurat el president de l’entitat, Lorenzo Armo. “Els autònoms i empresaris van perdre 287.000 milions d’euros en facturació el 2020. Amb aquests 7.000 milions i així de mal distribuïts, no aconseguirem pal·liar la situació a la vora del precipici dels autònoms”, ha afegit.