Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Arrimadas reuneix els seus parlamentaris després de les baixes de dos diputats i tres senadors

ACN Madrid.-La líder de Cs, Inés Arrimadas, ha reunit aquest dijous els seus diputats i senadors per provar de frenar el degoteig de baixes que la formació ha patit en […]

Agències 18/03/2021

ACN Madrid.-La líder de Cs, Inés Arrimadas, ha reunit aquest dijous els seus diputats i senadors per provar de frenar el degoteig de baixes que la formació ha patit en les últimes hores al Congrés i al Senat. De moment cinc representants de Cs han abandonat la formació a les dues cambres. Al Congrés el diputat per Sevilla Pablo Cambronero, que no ha deixat l’escó i s’ha passat al Grup Mixt, i la diputada per Alacant Mart Martín Llaguno, que ha renunciat a l’escó i el retorna al partit. D’aquesta manera, Cs es queda de moment amb nou diputats al Congrés.

Al Senat la primera baixa va ser la del Fran Hervías, pròxim a Albert Rivera, i l’han seguit Emilio Argüeso –expulsat pel mateix partit per instigar al transfuguisme- i aquest dijous la senadora per Navarra Ruth Goñi.Hervías va renunciar a l’escó i el va retornar al partit, però no és el cas d’Argüeso i Goñi. Les dues baixes al Senat deixaran Cs sense grup propi a la cambra alta al mes de juny, perquè el Reglament de la cambra alta estableix que els grups que perdin membres i quedin per sota de sis representants (Cs en té ara cinc) quedaran dissolts al final del període de sessions.Al Congrés Cs manté nou dels deu escons que tenia la setmana passada. Cambronero ha passat al mixt i manté la seva acta, però Martín Llaguno l’ha retornat al partit, que podrà fer córrer la llista i substituir-la.A la cambra baixa Arrimadas podria conservar el grup propi encara que es quedés amb cinc representants. El Reglament del Congrés estableix que cal un mínim de 5 diputats i el 5% dels vots a tot l’Estat, i Cs va obtenir un 6,9% dels vots a les últimes eleccions generals.Totes les sortides tenen com a nexe comú les crítiques a l’estratègia de la líder de la formació, Inés Arrimadas, que va culminar amb la moció de censura fallida a Múrcia i la convocatòria d’eleccions a la Comunitat de Madrid, on algunes enquestes ja deixen el partit sense representació parlamentària.