Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

Arrimadas acusa el Govern d’estar més “preocupat” pels presos que pels autònoms “que s’arruïnen”

ACN Barcelona.-La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha acusat el Govern d’estar més “preocupat” pels presos independentistes, en el dia que el Tribunal Suprem ha revocat el seu tercer grau, […]

Agències 04/12/2020

ACN Barcelona.-La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha acusat el Govern d’estar més “preocupat” pels presos independentistes, en el dia que el Tribunal Suprem ha revocat el seu tercer grau, que pels autònoms i famílies que “s’arruïnen” amb la crisi derivada de la pandèmia. La formació liberal ha proposat un “pla de contingència per salvar els autònoms” davant del “menyspreu” de la Generalitat, a qui ha retret el sistema inicial d’ajuts que va impulsar. El pla consisteix en 2.000 euros per als negocis que han vist reduïda la seva activitat un 50% i un paquet d’ajuts per a poder pagar els lloguers; un 1.200 euros per als que han vist interrompuda la seva activitat i de 4.000 per als quals se’ls ha suspès.

Cs ha afirmat que el seu pla no és diferent del que ja s’està fent a altres països o a Andalusia. “Catalunya hauria d’estar centrada en això i no en l’última ocurrència de Gabriel Rufián”. “Ja està bé que la Generalitat pensi més en Junqueras que en els que s’arruïnen”, ha afegit.A més, l’endemà de l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat al Congrés, Arrimadas ha dit que “si els pressupostos els hagués negociat fins al final Cs i no ERC, seria a canvi d’ajuts als autònoms”. I ha assegurat que quan els republicans negocien és per “afavorir els senyors del procés”.Amb la vista posada al 14-F, Arrimadas ha assegurat que el seu partit anirà “a per totes” a les pròximes eleccions per “passar pàgina del procés” i “començar una nova etapa de creació, ocupació, futur i prosperitat”.Arrimadas ha fet una breu intervenció de manera telemàtica després de visitar comerços del district de Nou Barris a Barcelona. L’han acompanyat la portaveu al Parlament, Lorena Roldán, i la presidenta del grup de Cs a l’Ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte.Arrimadas ha criticat que Nou Barris està “abandonat” per part de l’Ajuntament de Barcelona i també de la Generalitat.