Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Arriben els primers vagons de la Cuca de Llum del Tibidabo

ACN Barcelona.-Aquest dijous ha arribat des de França el primer dels dos nous vehicles d’entrada al Parc d’Atraccions del Tibidabo de Barcelona: la Cuca de Llum. Es tracta d’un funicular […]

Agències 11/03/2021

ACN Barcelona.-Aquest dijous ha arribat des de França el primer dels dos nous vehicles d’entrada al Parc d’Atraccions del Tibidabo de Barcelona: la Cuca de Llum. Es tracta d’un funicular amb continguts didàctics que esdevindrà la porta d’entrada al parc i que suposarà també la primera atracció de la qual qualsevol visitant del Tibidabo pot gaudir.

El primer vehicle de la Cuca de Llum ha arribat a l’estació de la plaça del Doctor Andreu a primera hora del matí. Ha vingut des de la fàbrica Sigma del Grup Leitner, ubicada a Veyrins, a França. L’operació de l’aixecament del primer vagó ha estat a les 12.00 hores, però estarà inserit i assegurat a la via a les 16:00 hores. Finalment, més tard, es col·locarà el segon vagó i divendres s’acoblaran ambdós per a formar el primer gran vehicle de la Cuca de llum.El cap de manteniment del Tibidabo, en Joan Manel Esquius, explica que el canvi de vehicle suposa passar d’una velocitat de quatre metres per segon a deu metres per segon, amb un aforament de 252 persones. També ha concretat que gaudeix d’altres millores com l’accés de persones de mobilitat reduïda i elements de seguretat nous com les portes de l’andana.Dos grans camions han sigut els encarregats de transportar, amb una góndola especial per a material ferroviari, els dos vagons que componen el vehicle. La col·locació dels vagons, de 15 tones cadascun, s’ha realitzat amb una grua de 220 tones en una operació de gran precisió. El 18 de març arribarà a la ciutat el segon vehicle. Els vagons han arribat tapats perquè volen que l’atracció es vegi quan estigui totalment muntada. La previsió és que la Cuca de Llum estigui llesta en un parell de mesos.