Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Arrenca el 36è Torneig Internacional de Globus del Mercat del Ram de Vic amb una vintena de participants

ACN Vic.-Quan els globus sobrevolen Vic és un dels indicadors que el Mercat del Ram ja comença a escalfar motors. Amb un cel radiant, aquest dijous a primera hora del […]

Avatar
Agències 11/04/2019

ACN Vic.-Quan els globus sobrevolen Vic és un dels indicadors que el Mercat del Ram ja comença a escalfar motors. Amb un cel radiant, aquest dijous a primera hora del matí una vintena de pilots han començat a estendre les teles dels seus globus per la plaça Major i, en poc estona, els colors ja tenyien el cel en el primer vol de lluïment. El responsable de l’International Mercat de Ram Ballon Trophy, Miquel Masallera, ha explicat que les previsions meteorològiques indiquen que es podrà volar cada dia, tot i que a les tardes probablement no sigui possible per culpa del vent. La prova més emblemàtica arribarà dissabte al matí i guanyarà el pilot que sobrevoli més a prop del campanar de l’ajuntament.

Els pilots provenen de països majoritàriament europeus i de l’Estat, però enguany també es compta amb un participant d’Argentina. “Sempre intentem que vingui algun pilot de fora d’Europa perquè vegi com es vola a la plana”, ha explicat el responsable del torneig, Miquel Masellera. “La plana de Vic està feta perquè hi volin uns 20 o 25 globus”, ha explicat el responsable, en comparació a altres cites aerostàtiques com la d’Igualada, en què es pot veure volar a la vegada molts més pilots. L’esdeveniment dura quatre dies – de dijous a diumenge – i inclou la competició de globus aerostàtics, vols d’exhibició i un ‘Night Glow’, un espectacle de llums i so amb globus captius, que es fa dissabte a la nit a la plaça. Masallera espera que sigui tot un èxit després que l’any passat no es pogués celebrar per culpa de la pluja.