Divendres, 22 d'octubre de 2021 - Edició 1184
La República

Aragonès sol·licitarà al Parlament la celebració d’un ple monogràfic sobre salut mental

ACN Barcelona.-El president de la Generalitat, Pere Aragonès, sol·licitarà al Parlament la celebració d’un ple monogràfic sobre salut mental. Així ho ha explicat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, després […]

Avatar
Agències 14/10/2021

ACN Barcelona.-El president de la Generalitat, Pere Aragonès, sol·licitarà al Parlament la celebració d’un ple monogràfic sobre salut mental. Així ho ha explicat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, després de la reunió mantinguda entre Aragonès i les entitats integrants del Pla director de Salut Mental i Addicions, juntament amb la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, i la directora general de Planificació en Salut, Aina Plaza. Plaja ha assegurat que tots els participants en la reunió han coincidit que la salut mental és una “emergència de país”. Ha recordat també que el Govern avança en l’elaboració d’un pla nacional de la salut mental, que pilotarà Magda Casamitjana.

La portaveu ha explicat que es vol impulsar una estratègia comuna i també accions a curt, mig i llarg termini. Algunes de les línies de treball són la lluita contra l’estigma que comporten les malalties mentals, noves polítiques d’ocupació i reforçar la salut mental a l’escola.