Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Aragonès reivindica una economia “de valor” i reclama pimes “fortes” i “de major escala”

ACN Barcelona.-El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reivindicat una economia “de valor” en contraposició amb una economia “de volum” per fer front a la crisi del coronavirus. El […]

Avatar
Agències 15/07/2020

ACN Barcelona.-El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reivindicat una economia “de valor” en contraposició amb una economia “de volum” per fer front a la crisi del coronavirus. El també conseller d’Economia i Hisenda ha assegurat que Catalunya és un “país de pimes” i ha reclamat empreses “més fortes” i més grans. “Un augment d’escala permet millorar l’accés al finançament, les possibilitats d’innovació, la capacitat d’exportació i crec que això és absolutament fonamental”, ha manifestat Aragonès. Així mateix, ha demanat 30.000 milions d’euros dels fons de reactivació europeus per a Catalunya i ha convidat els empresaris a “pensar en gran” per desplegar un pla d’inversions “clar i compartit”.

En la clausura de l’Assemblea General de PIMEC, Aragonès ha instat el món econòmic i l’administració pública a passar d’una cultura de “desconfiança” a una de “cooperació”. “Quan aquest país ha col·laborat, extreu el millor de si mateix”, ha assegurat en referència a la resposta de les empreses a la crisi sanitària de la covid-19. El vicepresident ha reclamat empreses “més fortes”, amb major cooperació entre elles i major escala. Així mateix, ha defensat la importància d’una “economia de valor” i s’ha referit a “l’esforç” del sector turístic en els darrers anys com a exemple. “Això ens permetrà centrar un model econòmic més basat en la innovació i valor afegit que no en treballar barat. Si hem treballar barat, no ens en sortirem, perquè sempre hi haurà algú disposat a treballar més barat”, ha resumit. El també conseller d’Economia i Hisenda ha manifestat “l’aposta clara” del Govern per l’equitat de gènere. “No hi ha talent del qual es pugui prescindir”, ha assegurat. En la intervenció, el vicepresident ha repassat els eixos de reactivació econòmica del Govern, centrat en una aposta per l’economia de la vida, la digitalització de l’empresa catalana i la transició energètica. En referència als fons de reconstrucció europeus, Aragonès ha reclamat 30.000 milions d’euros per a Catalunya en els pròxims cinc anys i ha convidat els empresaris en fer propostes per desplegar el pla d’inversions.