Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Aragonès: “Moltes persones del país i de fora ploren la mort d’un dels grans de la nostra literatura”

ACN Barcelona – El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha enaltit aquest dimarts la figura de Josep Maria Espinàs, de qui ha remarcat que ha estat un dels grans […]

Agències 07/02/2023

ACN Barcelona – El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha enaltit aquest dimarts la figura de Josep Maria Espinàs, de qui ha remarcat que ha estat un dels grans escriptors de la literatura catalana. Aragonès ha fet aquestes declaracions des del Palau de la Generalitat, que acull la capella ardent del periodista, mort aquest diumenge als 95 anys. El president ha dit que la Generalitat s’honora a l’acollir la vetlla de Josep Maria Espinàs i acompanyar la seva família i amics. “Avui moltes persones del país i de fora ploren la mort d’un dels grans de la nostra literatura, un referent, i un mestre de periodistes”, ha afirmat.

La família del periodista i el president, acompanyat per membres del Govern i de la Mesa del Parlament, han rebut al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat el fèretre de l’escriptor. “La Generalitat que li va concedir la Medalla d’Or fa molts anys s’honora avui en acollir aquesta vetlla i acompanyar la seva família i amics i obrir les portes com a referent que és de la nostra literatura i del conjunt de la societat del nostre país”.

Aragonès ha assenyalat que Espinàs ha estat el narrador de la nostra vida quotidiana amb els seus milers d’articles en mitjans de comunicació i amb totes les seves obres a peu pel país, amb aquest “periodisme tranquil, que explicava les coses quotidianes”.

El president ha dit que l’escriptor ha estat un defensor del país i les seves conviccions polítiques, que el van portar a implicar-se en “la lluita per la democràcia” durant la dictadura i a un compromís polític l’any 1980 al formar part de la candidatura electoral de Nacionalistes d’Esquerres a les eleccions al Parlament de Catalunya.

Aragonès també ha ressaltat que Espinàs ha defensat la justícia i les llibertats individuals i col·lectives, i era “una persona molt estimada arreu de Catalunya”.