Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Aragonès garanteix que el Govern posarà “tots” els mitjans sanitaris per “evitar fer passos enrere” en la desescalada

ACN Santpedor.-El vicepresident en funcions de president Pere Aragonès ha garantit que el Govern farà el possible per mantenir el pla de desescalada. “Posarem tots els mitjans en prevenció i […]

Agències 05/12/2020

ACN Santpedor.-El vicepresident en funcions de president Pere Aragonès ha garantit que el Govern farà el possible per mantenir el pla de desescalada. “Posarem tots els mitjans en prevenció i detecció per evitar sempre fer passos enrere”, ha afirmat aquest dissabte després que l’Rt hagi seguit augmentant i s’hagi situat en 0,98. En una atenció als mitjans com a coordinador nacional d’ERC, Aragonès ha defensat que el pla de reobertura “és clar” i ha assegurat que la intenció és mantenir-lo, ajustant el calendari a la situació dels indicadors. Així, ha destacat que el Govern seguirà ampliant els cribratges massius “per trencar les cadenes de contagi” alhora que ha apel·lat a la responsabilitat col·lectiva.

“Hem de poder fer l’obertura d’activitats però això ha de ser compatible amb la responsabilitat i la seguretat de tots”, ha apuntat Aragonès des dels Aiguamolls de la Bòbila de Santpedor (Bages). El vicepresident ha demanat reduir la interacció social, tot lamentant que l’expansió de la pandèmia no permeti avançar en el pla de desescalada el proper dilluns. Sobre aquesta qüestió, ha demanat “deixar reposar” els indicadors a l’espera que descendeixin en breu.A llarg termini, i pel que fa a la celebració de les eleccions el 14 de febrer, Aragonès ha insistit que l’objectiu del Govern és poder celebrar-les en la data anunciada i ha demanat novament responsabilitat ciutadana per garantir que així sigui.