Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Aragonès garanteix que el dia 22 de desembre signarà el decret de convocatòria del 14-F malgrat la covid-19

ACN Barcelona.-El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha garantit aquest dimecres que, malgrat les dades de covid-19, la propera setmana signarà el decret de convocatòria de les eleccions del […]

Avatar
Agències 16/12/2020

ACN Barcelona.-El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha garantit aquest dimecres que, malgrat les dades de covid-19, la propera setmana signarà el decret de convocatòria de les eleccions del 14 de febrer, després de la dissolució automàtica del Parlament en haver passat dos mesos sense poder investir un nou president. “El dia 22 de desembre jo signaré el decret de convocatòria, com correspon, i seguirem treballant per garantir les condicions per a la celebració d’eleccions i de l’activitat social i econòmica. És l’objectiu que ens marquem”, ha dit, en resposta a una pregunta del líder del PPC, Alejandro Fernández, al ple del Parlament, que posava en dubte que el Govern vulgui assegurar la celebració de les eleccions.

I és que el popular considera que des de l’executiu i els grups independentistes s’envien “missatges” que podrien fer pensar que el Govern es planteja ajornar les eleccions, amb o sense motius per la pandèmia però excusant-se en el coronavirus. “Estem a 16 de desembre i vostès tenen la obligació d’explicar si hi haurà eleccions, no poden tenir els catalans d’hostatges de les seves picabaralles. Si els nord-americans acaben de fer eleccions en pandèmia, nosaltres hauríem de poder”, ha dit Fernández a Aragonès durant la sessió de control al Govern. En aquest sentit, el popular ha demanat a l’executiu que “digui de manera clara i rotunda, sense ambigüitats, les condicions per fer un ajornament electoral”. “Si no, acabarem pensant que tenen més por a les urnes que a la pandèmia”, ha sentenciat. A aquestes paraules, Aragonès ha volgut replicar amb un “les urnes mai ens fan por”, tot recordant-li que els independentistes “sempre volen urnes, fins i tot les que no agraden –al PPC- per acabar votant en un referèndum d’autodeterminació”.