Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1161
La República

Aragonès avisa que la Comissió Bilateral no serà “moneda de canvi” per “renunciar” a l’amnistia i a l’autodeterminació

ACN Barcelona.-El president Aragonès ha avisat el govern de l’Estat que la represa de la Comissió Bilateral “no pot ser la moneda de canvi” perquè l’executiu català “renunciï” a la […]

Avatar
Agències 03/08/2021

ACN Barcelona.-El president Aragonès ha avisat el govern de l’Estat que la represa de la Comissió Bilateral “no pot ser la moneda de canvi” perquè l’executiu català “renunciï” a la defensa de l’autodeterminació i l’amnistia. “Els acords que pugui haver-hi en el marc de la comissió Estat-Generalitat sobre traspassos en relació amb infraestructures o serveis a la ciutadania, no són ni poden ser la moneda de canvi per no abordar una solució política al conflicte”, ha advertit en roda de premsa després de l’últim Consell Executiu del curs polític. De fet, Aragonès ha dit que la reunió d’aquest dilluns entre executius va ser “insuficient”: “Cal més debat, més concreció i més acords”. En aquest sentit, ha afegit que seran “exigents” en els traspassos pendents.

D’altra banda, el president ha confirmat que assistirà a la taula de diàleg entre governs prevista per la setmana del 13 de setembre. “Li vaig fer saber al president Sánchez que és oportú recomençar aquesta negociació amb els màxims representants i la meva voluntat d’assistir-hi”, ha explicat. En tot cas, ha dit que serà el govern de l’Estat qui decidirà els seus representants a l’espai de negociació. Aragonès ha afirmat que hi vol anar “amb tota la força” i per això està treballant en la convocatòria de l’Acord Nacional per l’Amnistia i l’Autodeterminació. Preguntat per les crítiques a la taula de diàleg per part d’alguns dirigents de JxCat, el president ha posat en valor l’acord de Govern: “Tenim uns acords i compto, evidentment, més enllà d’algunes coses que algú pugui dir, amb el suport de tots els que l’han signat per poder avançar en aquesta negociació”, ha assenyalat. Per Aragonès, aquest instrument de diàleg “no fa renunciar a ningú a altres plantejaments estratègics que pugui tenir”, i ha assegurat que no “demana” que “ningú de l’independentisme renunciï a alternatives estratègiques” que pugui abanderar.