Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

Àngel Llàcer i Manu Guix s’atreveixen ara amb ‘The Producers’, la seva producció musical més “ambiciosa”

ACN Barcelona – El quart musical de Nostromo Live amb Àngel Llàcer i Manu Guix serà la producció més “ambiciosa” que han fet fins el moment els responsables de ‘La […]

Agències 28/02/2023

ACN Barcelona – El quart musical de Nostromo Live amb Àngel Llàcer i Manu Guix serà la producció més “ambiciosa” que han fet fins el moment els responsables de ‘La jaula de las locas’, ‘Cantando bajo la lluvia’ i ‘La tienda de los horrores’. Es tracta de l’adaptació de l’obra de Mel Brooks ‘The Producers’, i iniciarà la seva temporada al Teatre Tívoli el setembre de 2023. Llàcer ha dit aquest dimarts que és “l’espectacle natural” que els tocava fer com a equip, ja que integra la comèdia i l’humor d’alguns dels muntatges previs i l’espectacularitat escènica de Broadway, dels altres. ‘The Producers’ és la producció més gran de Nostromo Live fins avui, amb un elenc inèdit de 20 actors i ballarins, una orquestra en directe i una escenografia de gran format.

‘The Producers’ serà un espectacle produït íntegrament a Barcelona que comptarà amb el pressupost més ambiciós de Nostromo Live, superior als 2,7 milions de ‘Cantando bajo la lluvia’, i estarà protagonitzat per un elenc de més de 20 artistes (actors i ballarins), amb una orquestra en directe i una escenografia de gran format a l’alçada de les produccions de Broadway i del West End. Les audicions es realitzaran a Barcelona els dies 27, 28, 29 i 30 de març, i tot l’elenc serà escollit d’aquesta manera. Àngel Llàcer ha mantingut el msiteri sobre si interpretarà algun paper a l’obra.

<strong>Quart musical amb Nostromo Live</strong>

Àngel Llàcer i Manu Guix dirigeixen el quart musical amb Nostromo Live, que es consolida com a referent del gènere, després dels èxits de ‘Cantando bajo la lluvia’, ‘La Tienda de los Horrores’ i ‘ La Jaula de las Locas’, aquesta última encara en cartell precisament al Teatre Tívoli. El nou musical iniciarà la seva temporada el setembre de 2023 al Teatre Tívoli i les entrades ja estan a la venda.

‘The Producers’ és una comèdia creada por Mel Brooks el 1967, i és el musical que més premis ha rebut de la història, entre els quals 12 Premis Tony en l’edició 2001 (que partia amb 15 nominacions), 11 Drama Desk Awards, 8 Outer Critics Circle Awards i 3 Laurence Olivier Awards. Més enllà del teatre, ‘també va guanyar un Premi Grammy al Millor Àlbum de Teatre Musical el 2002 i Òscar al millor guió original el 1969, quelcom inèdit en el món dels musicals.

<strong>El nou projecte d’Àngel Llàcer i Manu Guix</strong>

‘The Producers’ comptarà a la direcció escènica amb Àngel Llàcer i Enric Cambray, a la direcció musical amb Manu Guix i Gerard Alonso i Miryam Benedited a la coreografia. Tots han coincidit avui a senyalar “l’ambició” pressupostària i escènica d’aquest nou projecte.

‘THE PRODUCERS’ es va estrenar a Broadway el 2001 amb Nathan Lane i Matthew Broderick en els papers protagonistes a partir del guió de la primera pel·lícula original de Mel Brooks estrenada el 1967. A partir de l’èxit del musical, va arribar una nova pel·lícula el 2005, protagonitzada per Nathan Lane, Matthew Broderick i Uma Thurman.

‘La música de ‘THE PRODUCERS’, composta per Brooks i amb llibret compartit amb Thomas Meehan, està plena d’homenatges a espectacles com ‘Singing in the rain’. Com a gran enamorat del so dels grans musicals històrics, ‘The Producers’ sona a Broadway clàssic.

El musical està ple de situacions hilarants, personatges encisadors i números musicals que han marcat la història del teatre. En el rerefons, una reflexió sobre el món de l’espectacle i els límits de l’humor. L’obra presenta Max Bialystock, un productor de Broadway que està a la ruïna i Leo Bloom, un jove comptable, somien en fer-se rics amb un pla sorprenent. Per aconseguir el seu objectiu, han de produïr el fracàs més gran de la història del teatre musical i fugir amb els diners dels inversors. Però posar en marxa un autèntic desastre no és gens fàcil: han de trobar el pitjor guió, el pitjor equip de direcció, els pitjors actors i estrenar un muntatge absolutament espantós.

Com les anteriors tres grans produccions musicals de Nostromo Live amb Llàcer i Guix, el muntatge s’estrenarà en castellà. Segons el productor Jordi Sellas, perquè no és concebible una producció d’aquestes dimensions si no pot tenir un recorregut teatral més llarg, per tot l’Estat.

De tota manera, Sellas ha dit que seria “lògic i desitjable” treballar en la línia del Departament de Cultura per fer “viables grans projectes audiovisuals”, per fer el mateix en l’àmbit de les arts escèniques i específicament en les que “porten més públic i generen més ingressos”. “Hi estem treballant i ens agradaria que aviat puguem anunciar coses bones”.