Dijous, 26 de novembre de 2020 - Edició 854
La República

Alumnes de l’Institut Municipal d’Ocupació de Lleida fan arbres de Nadal d’alumini per ornamentar 4 places de la ciutat

ACN Lleida.-Els alumnes treballadors de l’especialitat formativa de Soldadura de l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) de Lleida han fabricat amb alumini quatre arbres de Nadal, que serviran per ornamentar quatre places […]

Avatar
Agències 22/11/2020

ACN Lleida.-Els alumnes treballadors de l’especialitat formativa de Soldadura de l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) de Lleida han fabricat amb alumini quatre arbres de Nadal, que serviran per ornamentar quatre places de la ciutat durant les festes. Dos d’ells, amb una estructura de 4 metres de diàmetre i 8 d’alçada, ja s’han instal·lat a les places Sant Francesc i Paeria i els altres dos s’instal·laran els pròxims dies a les places Ricard Vinyes i Plaça de Berenguer IV. És una pràctica que ha permès a aquests joves adquirir els coneixements pràctics de treballs amb perfils d’alumini i soldadura semi-automàtica MIG i TIG.

En aquesta actuació, hi han participat 8 alumnes treballadors de la Casa d’Oficis Treball als Barris i altres 7 del programa APP – Aprenentatge per a la Professionalització, especialitat d’Operacions auxiliars de fabricació mecànica. Els responsables de tallers són Daniel Bernaus, monitor de soldadura i Penèlope Gómez, coordinadora de taller de la Casa d’Oficis Treball als barris.La fabricació d’aquestes estructures, de 4 metres de diàmetre a la seva base i 8 metres d’alçada, ha permès als joves adquirir les competències professionals relacionades amb la recepció del material a tallers, la interpretació de plànols, el seguiment de fulls de procés, les pràctiques de tall de l’alumini i preparació de vores per al muntatge de la mateixa estructura, així com el muntatge amb unions de cordons de soldadura i collades amb cargols. No es pot deixar de banda la importància dels coneixements adquirits en Prevenció en riscos laborals, el treball en equip i l’organització.Programes APP i Casa d’OficisEl programa aprenentatge per a la professionalització és una experiència pilot de formació en alternança amb l’ocupació adreçada a aconseguir la qualificació professional de persones en situació de desocupació i en risc d’exclusió laboral. L’objectiu concret del programa és formar a 30 persones de baixa qualificació en certificats de professionalitat i donar subvenció a les empreses per contractar-los durant 9 mesos. La iniciativa finançada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, ofereix un contracte de formació i aprenentatge finançat a les empreses interessades a incorporar personal.El programa Casa d’Oficis està adreçat a joves aturats entre 16 i 24 anys i té per objectiu millorar l’ocupabilitat dels joves en situació d’atur. Durant 12 mesos s’estaran formant professionalment amb l’ocupació de soldadura, combinant la formació i el contracte laboral. A partir del mes de gener, l’objectiu és la inserció laboral en empreses relacionades amb l’ocupació de soldadura.

Relacionats