Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Alstom fabricarà els tramvies de Casablanca a la planta de Santa Perpètua

ACN Barcelona.-Alstom Espanya fabricarà els tramvies per a l’ampliació de la xarxa ferroviària de Casablanca (Marroc) a la planta de Santa Perpètua, a Barcelona. La companyia responsable del transport públic […]

Agències 06/11/2020

ACN Barcelona.-Alstom Espanya fabricarà els tramvies per a l’ampliació de la xarxa ferroviària de Casablanca (Marroc) a la planta de Santa Perpètua, a Barcelona. La companyia responsable del transport públic de Casablanca, Casa Transports, ha adjudicat a Alstom un contracte valorat en 130 milions d’euros per subministrar 66 nous tramvies Citadis X05, amb l’opció de 22 tramvies addicionals més endavant. Aquests vehicles circularan per les futures línies 3 i 4, la inauguració de les quals està prevista per a finals de 2023. Els nous tramvies operaran a Casablanca en unitats dobles i amb una capacitat per transportar fins a 630 passatgers.

El nombre de passatgers que utilitzen les línies 1 i 2 del tramvia a Casablanca, en servei des de desembre de 2012 i gener de 2019, respectivament, ha augmentat fins als 220.000 passatgers diaris. Per respondre a aquesta creixent demanda de mobilitat, Casa Transports ha rebut l’encàrrec de les autoritats d’estendre les línies de tramvia amb 26 quilòmetres addicionals i adquirir nou material. En el seu moment, Alstom ja va subministrar 124 tramvies Citadis X02 per a les línies 1 i 2, així com els sistemes d’abastiment d’energia i equips de senyalització. “Estem encantats de continuar contribuint al desenvolupament i la modernització de la xarxa urbana del Marroc amb les nostres solucions de mobilitat provades i fiables, que utilitzen les últimes innovacions tecnològiques”, ha explicat el president d’Alstom al Marroc, Nourddine Rhalmi.