Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Almirante veu “fonamental” reduir la interacció social en la restauració i demana prendre mesures a escala estatal

ACN Barcelona.-El cap de Malalties Infeccioses de l’Hospital Vall d’Hebron, Benito Almirante, ha assegurat que és “fonamental” reduir la interacció social en la restauració per controlar l’expansió de la pandèmia. […]

Avatar
Agències 14/10/2020

ACN Barcelona.-El cap de Malalties Infeccioses de l’Hospital Vall d’Hebron, Benito Almirante, ha assegurat que és “fonamental” reduir la interacció social en la restauració per controlar l’expansió de la pandèmia. “El sector pot tenir els seus dubtes, però des del punt de vista sanitari no hi ha cap dubte”, ha dit en declaracions a TV3. A més, ha reclamat que el que cal són acords i mesures generalitzades i ha esperat que se’n prenguin d’aquest tipus a escala estatal “en els propers dies”. Ha afegit que en la situació actual el més important és “intentar reduir la interacció social i els desplaçament innecessaris” però ha descartat els confinaments perimetrals perquè ara mateix no donarien els resultats que es busquen.

Almirante ha apuntat que actualment hi ha transmissió a tot el territori de Catalunya i per això confinaments perimetrals no donarien els resultats buscats. Ha dit que sí es podrien aplicar en “espais molt concrets, barris o fins i tot ciutats d’entre 20.000 i 30.000 habitants”. Més enllà, ha instit que “no seria massa beneficiós fer un confinament perimetral de tot el territori”. El cap de Malalties Infeccioses ha afirmat que el que cal és extremar les mesures de protecció, també en l’àmbit familiar. D’altra banda, ha manifestat que s’han de fer el màxim de cribratges possibles i ha fet una crida a les administracions a fer “tot allò que es necessiti”. Pel que fa al seu centre hospitalari, ha explicat que hi ha uns 80 pacients ingressats, dels quals 60 a planta i 20 a l’UCI. Ha reconegut que la xifra s’ha incrementat en els darrers dies i que això és “preocupant” però ha apuntat que la mortalitat és encara “extremadament baixa” i que es disposa de més coneixement i més eines que al març.