Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Almenys un detingut i quatre identificats en una manifestació de protesta per l’1-O a Barcelona

ACN Barcelona.-Almenys una persona ha estat detinguda i quatre més han estat identificades i registrades en el marc d’una protesta per l’1-O a Barcelona. Detingut i identificats formaven part d’un […]

Agències 01/10/2019

ACN Barcelona.-Almenys una persona ha estat detinguda i quatre més han estat identificades i registrades en el marc d’una protesta per l’1-O a Barcelona. Detingut i identificats formaven part d’un grup d’una cinquantena de persones que prèviament havien participat a la marxa de commemoració del segon aniversari del referèndum convocada per l’ANC al centre de la ciutat, que ha congregat 18.000 persones segons la Guàrdia Urbana. Un cop acabat aquest acte, unes 300 persones s’han seguit manifestant a diversos indrets, però aquest grup també s’ha anat disgregant fins que ha quedat la cinquantena final. Aquestes desenes de manifestants han tallat durant uns minuts la Travessera de Dalt, moment en què s’han produït la detenció i les identificacions.

Després de la manifestació convocada per l’ANC, unes 300 persones s’han dirigit cap al davant de la comissaria de la Policia Nacional a Via Laietana. Allà han cridat consignes a favor de l’autodeterminació i en contra de les forces de seguretat davant d’un cordó policial de Mossos d’Esquadra que els impedia acostar-se a l’edifici. Posteriorment, els concentrats han intentar fer el mateix al davant de la delegació del govern, però allà no han pogut aturar-se perquè el dispositiu policial els ho ha impedit. Tampoc ho han pogut fer davant la caserna de la Guàrdia Civil de Travessera de Gràcia.Durant el recorregut, vigilat tota l’hora per diversos efectius policials, els manifestants han cridat consignes a favor de la independència i en contra de la repressió de l’Estat, i s’han tirat alguns contenidors a terra, sense que hi hagi hagut incidents de més consideració.A l’entorn de la plaça Joanic, ja al barri de Gràcia, els participants han decidit aturar-se uns minuts, i fins i tot han segut a terra a manera d’assemblea. Després han continuat caminant amunt, moment en què ja molts dels manifestants han abandonat l’acció. Una cinquantena, però, han seguit amunt i han arribat a tallar durant uns minuts la Travessera de Dalt a la cruïlla amb el carrer Escorial.Ha estat aleshores quan els Mossos han intentat dispersar-los, però els concentrats han fugit cap a la plaça Lesseps. En aquest moment s’ha produït una detenció i posteriorment quatre identificacions de joves que destorbaven el pas d’una furgoneta policial. La resta de concentrats han arribat a la plaça i allà s’han dispersat.