Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Aliança entre partits a Londres per criminalitzar l’assetjament sexual al carrer

ACN Brussel·les.-Aliança entre partits a Londres per criminalitzar l’assetjament sexual al carrer, un grup de diputats britànics de diferents partits insta el govern a crear una llei per reforçar les […]

Avatar
Agències 10/05/2021

ACN Brussel·les.-Aliança entre partits a Londres per criminalitzar l’assetjament sexual al carrer, un grup de diputats britànics de diferents partits insta el govern a crear una llei per reforçar les mesures anti-misogínia. La laborista Harriet Harman i la conservadora Caroline Nokes han impulsat aquesta aliança formada per diputats de diferents formacions, inclosos laboristes, conservadors i verds, en què demanen que es criminalitzi l’assetjament al carrer. Per exemple, han proposat que els homes que assetgin dones des del cotxe s’hagin d’enfrontar a càrrecs penals.

Nokes defensa a ‘The Guardian’ que l’assetjament sexual no ha de tenir cabuda dins una societat civilitzada. Seguint aquesta línia, l’activista defensora dels drets de les dones, Nimco Ali, lamenta el fet que l’assetjament sexual al carrer encara sigui legal i titlla aquest fet “d’estrany”. “Prohibim la deixalla, prohibim fumar a les zones públiques; ara, prohibim el comportament dels homes que no poden actuar de forma cívica”, afirma. Al Regne Unit, més de quatre cinquenes parts de les dones joves haurien estat assetjades sexualment, segons una enquesta d’ONU Women UK. Rose Caldwell, directora d’una organització que busca la igualtat entre homes i dones, es va reunir a principis d’any amb Priti Patel, ministra d’interior, i va reclamar una llei independent que criminalitzi totes les formes d’assetjament sexual públic: “Amb aquest canvi legal, les noies i les dones finalment començarien a sentir-se més segures als espais públics”, ha dit.